Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Rapeapintainen kasleri voi hyvinkin jäädä joulupöydän vakiovieraaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min + suolaus 8-12 t + paist
Vaikeustaso
Vaikea

Lämmin punakaalisalaatti

Ainekset

500
g
punakaalia
1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
3/4
dl
limetin mehua
1/2
dl
vettä
3
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota kaalia ja sipulia öljyssä pannussa muutama minuutti.
  2. Lisää loput ainekset ja hauduta kaali kypsäksi, noin 5 minuuttia. Se saa jäädä rapeaksi. Maista ja tarjoa lämpimänä lihan ja maapähkinäkastikkeen kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Loppuvuoden ilonpitoon täydellisessä kakussa maistuvat kahvi ja suklaa. Yllätyksenä viipaleesta löytyy raita, joka paljastuu vaniljaiseksi tuorejuustoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Cappuccino-kakku

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
KUORRUTE
100
g
maitosuklaata
25
g
voita
½
dl
vahvaa kahvijuomaa
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,8–2 l). Keitä 1½ dl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja lisää seos ja 1 dl kahvia vuorotellen taikinaan.

  3. Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

  4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

  5. Tee kuorrute. Paloittele suklaa ja laita se voin ja kahvin kanssa kulhoon tai kattilaan. Sulata seos mikroaaltouunissa tai liedellä. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle ja reunoille. Säilytä kakku jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kirpeä karpalo ja makea hunaja – voiko parempaa parivaljakkoa ollakaan? Tarjoa lämpimänä viilentävän vaniljajätskin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-hunajapiirakka ja hunajainen toffeekastike

Ainekset

175
g
voita
¼
dl
hunajaa
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
½
tl
leivinjauhetta
Päälle
300
g
karpaloita
3
rkl
hillosokeria
(hunajaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Siirrä liedeltä ja sekoita hunaja joukkoon. Anna hunaja-voin jäähtyä hetki.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.

  3. Levitä karpalot piirakan päälle. Ripottele sokeri pinnalle. Kypsennä 30 minuuttia. Lorauta kuuman piirakan päälle hieman hunajaa. Tarjoa hunajaisen toffeekastikkeen kanssa.

Hunajainen toffeekastike

Ainekset

200
g
voita kuutioina
2
dl
vispikermaa
2
dl
fariinisokeria
1
dl
hunajaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja sekoita. Kuumenna, kunnes seos kuohuu kunnolla. Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes se sakenee. Muista, että kastike kiinteytyy jäähtyessään.

  2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja tarjoa karpalopiirakan kanssa.

Kommentit (0)