
On vaikea päättää, kumpi on pääosassa, lammas vai tillin ja fetan maustama lämmin pastasalaatti. Molemmat siis.
Lampaanfileerulla ja feta-orzo
Ainekset
Työvaiheet
- Ota fileet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Tee täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä 5 minuuttia. Siirrä sipuli kulhoon. Rouhi pähkinät ja hienonna persilja. Sekoita sipuli, pähkinät, persilja ja pehmeä voi täytteeksi.
- Viillä fileisiin syvä sivuviilto pituussuunnassa, niin että saat avattua ne levyiksi. Aseta fileelevyt leikkuulaudalle vierekkäin siten, että niiden reunat ovat noin 1 cm:n matkalta päällekkäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Levitä täyte pinnalle. Kääri liha tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Sido kiinni paistinarulla. Paista fileerullan pintaan väri kuumassa paistinpannussa voi-öljyseoksessa.
- Laita fileerulla isoon uunivuokaan ja kypsennä sitä uunissa 15 minuuttia. Ota vuoka hetkeksi pois uunista. Lisää tomaatit vuokaan. Valuta öljy tomaattien päälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jatka kypsentämistä 15-20 minuuttia. Jos käytä paistolämpömittaria, kypsän punertavan lihan sisälämpötila on 58 astetta.
- Kääri paistirulla folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Valmista feta-orzo lihan vetäytyessä. Poista paistinaru ja viipaloi fileerulla.
Feta-orzo
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä 5 minuuttia kasarissa öljyssä. Lisää pasta ja kuumenna 1 minuutti seosta koko ajan käännellen.
- Lisää kasvisliemi ja peitä kannella. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Murustele feta pastan sekaan. Lisää tilli ja pippuri. Sekoita ja tarjoa lämpimänä lampaanrullan kanssa.