Tuhti ja suussasulava lasagne sopii vaikka illanistujaisiin.
Lettulasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita lettutaikinan ainekset. Paista letut pienellä paistinpannulla (ø 20 cm).
- Kuullota hienonnetut sipulit sekä sienet. Ruskista jauheliha. Lisää tomaattikastike ja hauduta kastiketta 20 minuuttia.
- Sulata voi juustokastiketta varten kattilassa. Sekoita jauhot voihin, älä ruskista. Kaada maito kattilaan. Keitä viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää suola, mausteet ja juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
- Lado kaikki ainekset vuokaan kerroksittain: ensin lettu, sitten jauhelihakastike ja päälle juustokastike. Jätä ylimmäiseksi kerrokseksi juustokastike ja ripota pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 20– 30 minuuttia. Anna vetäytyä vartin ennen tarjoilua.
Vinkki! Juustokastikkeen teosta voit lintsata käyttämällä esimerkiksi Dolmion valmista valkokastiketta. Sienet voit korvata tuoreilla tomaateilla.