Rapeapintainen kasleri voi hyvinkin jäädä joulupöydän vakiovieraaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
20 min + suolaus 8-12 t + paist
Vaikea
Maapähkinäkastike
Ainesosat
2
dl
suolapähkinöitä
2
salottisipulia
2
rkl
seesaminsiemenöljyä
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
prk
(400 g) kookosmaitoa
1/2
dl
limetin puristettua mehua
1
tuore punainen tai vihreä chili
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili
- Kuumenna öljy isossa laakeassa pannussa. Lisää sipuli ja chili ja kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää sokeri pannuun ja paista seosta käännellen, kunnes sokeri hieman karamellisoituu.
- Lisää kookosmaito, suolapähkinät, soijakastike ja limetinmehu. Anna kiehua sekoittaen 2–3 minuuttia.
- Kumoa seos monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limetinmehua tai soijakastiketta. Tarjoa lihan kanssa.