
Jäinen paisti saa sulaa ja kypsyä uunin lempeässä lämmössä tunteja ennen kuin se upotetaan viileään maustekylpyyn. Valmistus on hyvä aloittaa jo vuorokautta ennen tarjoilua, jotta paisti ehtii maustua rauhassa.
Mausteinen peuran jääpaisti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 75–80-asteiseksi. Laita jäinen paisti vuokaan ja kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 62–65 astetta. Työnnä paistolämpömittarin kärki paistin keskelle, kun liha on ollut uunissa runsaan tunnin. Kypsennykseen menee noin 6–7 tuntia.
-
Keitä liemi ajoissa, jotta se ehtii viilentyä kunnolla. Viipaloi inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli. Laita liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
-
Laita kuuma, roseeksi paistettu liha kylmään liemeen vähintään 12 tunniksi, mielellään vuorokaudeksi.
-
Tee lihalle kastike sekoittamalla raastettu piparjuuri ja majoneesi keskenään. Tarjoa pikapaistettujen pikkukaalien kanssa (ohje alla).
Pikapaistetut pikkukaalit
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa paksoi ja broccoliinit suupaloiksi, halkaise ruusukaalit. Raasta inkivääri.
-
Paahda siemeniä kuumassa pannussa ilman rasvaa pari minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.
-
Paista kaaleja öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää pinaatti ja paista noin 1 minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta kasvikset inkiväärillä, hunajalla ja suolalla. Ripota siemenet kaaleille.