Paahdettu kevätkananpoika marinoituu muutaman tunnin dijoninsinapissa ja hunajassa. Nosta pöytään sen rinnalle savoijinkaalista ja fenkolista haudutettu kermainen paistos ja tyylikäs mustaherukkakastike.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t + 2-3 t
Vaikea
Mustaherukkakastike
Ainesosat
1
dl
mustaherukkahyytelöä
1
dl
vettä
½
tl
punaviinietikkaa
1
kasvisliemifondikuutio
1
pieni valkosipulinkynsi
3–4
kierrosta
merisuolaa myllystä
3–4
kierrosta
mustapippuria myllystä
Suurus
1½
dl
kylmää vettä
1
rkl
maissijauhoa
Vaiheet
- Mittaa mustaherukkahyytelö, vesi, punaviinietikka, fondikuutio ja murskattu valkosipulinkynsi kattilaan. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna poreilla 2–3 minuuttia.
- Sekoita maissitärkkelys veden joukkoon. Kaada suurus ohuena nauhana kastikepohjan joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen 2–3 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pidä kastike lämpimänä tarjoamishetkeen saakka.