Älä jännitä pihvin paistoa! Pihveistä tulee sisältä mahtavan mehevät ja pinnalta rapeat, kun ne käyvät ensin uunissa ja lopuksi pinnat ruskistetaan pannussa.
Naudanfileepihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa fileestä neljä palaa poikkisyin. Painele palat käsin pihveiksi. Siirrä pihvit uunivuokaan ja anna niiden lämmetä huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Lämmitä uuni 125 asteeseen. Aseta lihalämpömittarin anturi pihvin paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä pihvit haluamaasi kypsyysasteesee: punertava raw-pihvi kypsennetään vain 48 asteeseen. Medium-pihvin sisälämpötila on 52–56 astetta, ei koskaan yli 60:tta. Kypsä well done-pihvi saa lämmetä 67–69 asteeseen.
- Nosta pihvit uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia.
- Kuumenna öljy ja voi (valurauta)pannulla. Kuivaa lihan pinta ja paista pinnat pikaisesti tulikuumalla pannulla. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.
Vinkki! Maustamisen paras ajankohta jakaa mielipiteitä. Mausteet imeytyvät paremmin, kun ne hierotaan raa’an lihan pintaan, mutta lihasta irtoaa tällöin enemmän nestettä paistettaessa. Se verottaa hieman pihvin mehevyyttä.