
Valmista sunnuntaipaisti vaihteeksi possunkyljestä. Rouskuvan rapea nahka ja siideriliemessä pehmeäksi hautunut liha tekevät possupaistista uskomattoman hyvän. Perunamuusi on sille parasta seuraa.
Paahdettu omenainen possunkylki
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuivaa liha kauttaaltaan. Tee terävällä veitsellä nahkaan viiltoja ½–1 cm:n välein.
-
Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa suolan kanssa. Hiero mausteseos possun lihaan ja nahkaan. Valuta nahan päälle hieman öljyä.
-
Laita possunkylki nahkapuoli alaspäin isoon uunivuokaan, johon mahtuvat myös myöhemmin lisättävät omenat. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Ota vuoka uunista ja lusikoi vuokaan kertynyt rasva pois. Käännä possu nahkapuoli ylöspäin.
-
Kuori ja lohko punasipulit. Laita ne vuokaan. Kaada vuokaan myös omenasiideri ja lisää timjaminoksat. Jatka kypsentämistä 40–45 minuuttia, kunnes nahka on rapeutunut ja kullanruskea.
-
Ota vuoka uunista ja lisää omenat kokonaisina vuokaan. Jatka kypsentämistä vielä 20–25 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja omenat pehmenneet.
-
Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia ja tarjoamista. Tarjoa possu kokojyväsinapilla ja ranskankermalla maustetun perunamuusin, paahtuneiden omenoiden sekä pannuun kertyneen paistoliemen kanssa.
Vinkki Jos aikaa on, laita possunkylki ennen maustamista jääkaappiin vuorokaudeksi ilman käärettä. Näin saat vielä rapeamman pinnan possunnahkaan.