Tämän pääsiäisen tähti ei olekaan lammas, vaan viskillä, appelsiinilla ja sinapilla glaseerattu upea possu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
20 min + kypsennys 2 t
Helppo
Pääsiäispossu
Ainesosat
1
kg
possun sisäpaistia tai ulkofileetä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
Glaseerauskastike
1 ½
dl
appelsiinimarmeladia
¾
dl
(bourbon)viskiä
3
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
Vaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti ennen paistamista. Hiero suola ja pippuri lihan pintaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Mittaa glaseerauskastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Jos käytät sisäpaistia, sido se paistinarulla tasaiseksi. Ruskista liha pannussa niin, että pinta saa kauniin värin.
- Laita liha uunivuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Lusikoi puolet glaseerauskastikkeesta paistin päälle ennen kypsennystä ja loput kypsennyksen aikana. Kypsennä 1 ½ tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 77 astetta. Valele lihaa muutaman kerran myös vuoan pohjalle valuneella nesteellä.
- Peitä vuoka foliolla ja anna tasaantua 15 minuuttia ennen kuin leikkaat lihan viipaleiksi.
Vinkki: Lisää vuokaan kypsennyksen loppuvaiheessa hoikkia porkkanoita. Ne kypsyvät 20 minuutissa.