Mikael Gabrielin illallisella kyyneleiden lomassa syödään ranskalaista klassikkoruokaa chateaubriandia bearnaisekastikkeen ja perunagratiinin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Keskivaikea
Perunagratiini
Ainesosat
noin 600
g
Rosamunda-perunaa
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
5
oksaa
timjamia
suolaa ja mustapippuria
5
dl
kuohukermaa
1
dl
parmesaaniraastetta
Vaiheet
- Pese ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita ne perunoiden joukkoon. Hienonna timjami. Mausta perunat ja sipulit suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
- Kaada kerma ja ripottele parmesaaniraaste päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 1 tunti.