Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Panu Pälviä

Yllätä erilaisella burgerilla! Paista pihvit "donitseina" ja riko keskelle kananmuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + sämpylöiden leipominen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pesämuna eli egg in a hole

Ainekset

4
burgerisämpylää
Pihvit
600
g
jauhettua naudanlihaa
1/2
tl
merisuolaa myllystä
2
rkl
auringonkukkaöljyä
4
kananmunaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
40
g
voita
Lisäksi
2
dl
tuoreketsuppia (ks. ohje alla)
8
viipaletta
(kotimaista) cheddaria

Työvaiheet

  1. Tee ensin sämpylät (katso ohje täältä) ja tuoreketsuppi ohjeen mukaan ja laita uuni ja grillivastus kuumenemaan täydelle teholle.
  2. Ripottele suola tasaisesti jauhelihan pinnalle. Muotoile jauheliha varovasti paksuksi lyhyeksi pötköksi niin, että lihamyllyn tekemät "lihassyyt" asettuvat pitkittäin ja säilyvät ehjinä. Pötkön halkaisijan tulisi olla sama kuin sämpylöiden halkaisijan. Leikkaa pötkö terävällä veitsellä neljäksi pihviksi. Tee pihvien keskelle reiät esimerkiksi pienellä juomalasilla. Painele leikattu liha varovasti pihvin reunojen päälle.
  3. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi ja lisää öljy. Paista pihvit kahdessa erässä, jotta pannu pysyy kuumana ja pihvit paahtuvat. Paista pihviä ensin toiselta puolelta 2 minuuttia. Käännä ja riko kananmuna aukkoon. Jatka paistamista 2 minuuttia. Siirrä pihvit varovasti uunivuokaan (jätä paistinpannu levylle) ja laita uuniin 1 minuutiksi. Ota pihvit pois uunista, mutta jätä uuni päälle. Mausta pihvit pippurilla ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia.
  4. Lisää voi pannuun ja ruskista se. Valele pihvien pinnalle. Älä pese pannua, sillä sämpylöihin otetaan maku talteen pannusta.
  5. Halkaise sämpylät ja pyyhkäise leikkuupinta paistinpannussa. Laita sämpylät leikkuupinta ylöspäin pellille ja pelti uuniin 1 minuutiksi. Lisää juustoviipaleet leiville ja laita ne uuniin vielä 1 minuutiksi. Laita samalla myös pihvit hetkeksi uuniin lämpenemään.
  6. Kokoa hampurilaiset.

Tuoreketsuppi

Ainekset

15-20
kypsää kirsikkatomaattia
1
rkl
sokeria
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4-1/2
tl
mausteita (esim. kanelia, neilikkaa, cayennepippuria tai tuoreita yrttejä)

Työvaiheet

  1. Paloittele tomaatit terävällä veitsellä.
  2. Sekoita sokeri, etikka ja suola joukkoon.
  3. Mausta suosikkimausteellasi.

Ohjeesta tulee noin 1 dl ketsuppia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)