Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Pienet palsternakat imaisevat pannulta peuranfileen maut. Syvänmakuinen kirsikkakastike on tälle kaksikolle herkullista seuraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Peuran ulkofilee, paistetut palsternakat ja kirsikkakastike

Ainekset

600
g
peuran ulkofileetä (kalvotonta)
mustapippuria
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
voita
2
oksaa tuoretta timjamia
PAISTETUT PALSTERNAKAT
12
pientä palsternakkaa
3
rkl
voita
1
oksa tuoretta timjamia
suolaa
KIRSIKKAKASTIKE
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
porkkana
1
purjon vihreä osa
1
lehtisellerin varsi
2
rkl
rypsiöljyä
1
oksa tuoretta timjamia
1
oksa tuoretta rosmariinia
1
laakerilehti
4
dl
punaviiniä
1
l
riistalientä tai tummaa lihalientä
50
g
voita
1
rkl
punaviinietikkaa
200
g
kirsikoita (tuore tai pakaste)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike kirsikoita vaille valmiiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkana. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Viipaloi sellerinvarsi. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Lisää yrtinoksat, laakerinlehti ja punaviini. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna porista hiljalleen ilman kantta noin puoli tuntia, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää riista- tai lihaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta noin puoli tuntia, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Kokeile kasviksia kypsennyksen aikana haarukalla, ja siivilöi ne pois ennen kuin ne ovat hajoavan pehmeitä. Näin varmistat, että kastikkeeseen liuennut kasvisten maku pysyy raikkaana.

  2. Siivilöi valmis kastike pieneen kattilaan. Lisää voi ja sekoita, kunnes se sulaa kastikkeeseen. Mausta viinietikalla. Kastikkeen tulisi näyttää paksulta ja kiiltävältä.

  3. Poista kirsikoista kivet ja puolita kirsikat halutessasi. Jos käytät pakastekirsikoita, sulata ne.

  4. Harjaa palsternakat puhtaiksi. Keitä niitä väljässä, suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä / 1 tl suolaa) noin 8 minuuttia, kunnes ne tuntuvat veitsenkärjellä kokeiltaessa napakan kypsiltä. Lisää keittoaikaa tarvittaessa. Nosta palsternakat vedestä ja taputtele ne pyyhkeellä kuiviksi.

  5. Ota peuran ulkofilee huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen ruoanvalmistusta. Näin varmistat, ettei liha kypsy vain pinnalta ja jää sisältä kylmäksi. Mausta ulkofilee suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi ja lisää öljy. Anna fileen paistua pannulla ensin toiselta puolelta 3–4 minuuttia, käännä ja paista saman verran toiselta puolelta. Kun liha on saanut kauniin ruskean värin, vähennä lämpö keskilämmölle. Lisää voi ja timjaminoksat. Jatka kypsentämistä 3–4 minuuttia ja nostele samalla sulaa voita lusikalla fileen päälle. Laita liesi pois päältä ja jätä pannu liedelle. Anna lihan kypsyä vielä 5 minuuttia, kunnes se on puolikypsää, eli 55–57-asteista. Nosta filee pannulta lautaselle ja anna sen levätä 10 minuuttia, jolloin lihasta tulee mureampaa.

  6. Kuumenna uudelleen pannu, jossa paistoit ulkofileen. Paista palsternakat kauniin ruskeiksi peuranlihan maustamassa voissa.

  7. Kuumenna kastike keskilämmöllä ja lisää kirsikat. Kuumenna nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.