
Tässä pääsiäislampaassa filee saa marokon ja savun makua pikavauhdilla.
Pikasavustettu karitsan ulkofilee
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmista vihreä harissa (ohje alempana) ja laita se jääkaappiin.
- Laita uuni lämpenemään savustuspussin ilmoittamaan lämpöön. Yhdistä mausteet ja hiero seos lihojen pintaan.
- Halkaise valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulit ja lihat. Ruskista fileitä 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta lihat savustuspussiin. Paina digitaalinen lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Sulje pussi tiiviisti ja laita kuumaan uuniin.
- Savusta täydellä teholla 15 minuuttia, laske lämpötilaa ja jatka savustamista 15–20 minuuttia tai kunnes fileen sisälämpötila on 55 astetta. Nosta savustuspussi uunista ja anna lihojen vetäytyä pussissa 10 minuuttia.
- Leikkaa liha viipaleiksi ja levitä päälle vihreää harissaa.
Vihreä harissa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet.
- Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.