Ravintola Pontuksen potkapata maistuu taivaalliselta: ruuassa on passelisti potkua ja huumaavat Lähi-idän mausteet.
Pontuksen potkapata
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.
-
Kuori ja leikkaa salottisipulit puoliksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Hienonna valkosipulinkynsi. Sido timjamista, rosmariinista ja laakerinlehdistä maustekimppu.
-
Kuullota porkkanoita ja valkosipulia rasvassa pannussa 3–5 minuuttia, siirrä pataan. Lisää rasvaa pannuun ja kuullota salottisipuleita pari minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää balsamiviinietikka ja paista sekoittaen 1 minuutti. Kaada sipulit pataan ja pyyhi pannu puhtaaksi.
-
Ruskista lampaanpotkat pannussa rasvassa joka puolelta. Nosta potkat pataan.
-
Lisää viini pataan ja kiehauta. Lisää tomaatit, 3 dl vettä, yrttikimppu, kanelitanko, rusinat, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja nosta uuniin.
-
Kypsennä 2½ – 4 tuntia potkien koosta riippuen. Käännä potkat runsaan tunnin jälkeen. Lisää vettä, mikäli pata uhkaa kuivua.