
Meheviksi paahdetut sellerit ovat täydellistä seuraa poronpotkakiekoista haudutetulle padalle.
Poron osso buco, katajanmarja-kermakastike ja kasviksia
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
-
Kuori ja suikaloi sipulit ja valkosipulinkynnet.
-
Suolaa potkakiekot molemmin puolin ja pyörittele jauhoissa. Kuumenna pannu ja ruskista lihat molemmin puolin tilkassa (2 rkl ) öljyä. Ota pois liedeltä.
-
Kuumenna tilkka (1 rkl) öljyä kattilassa. Ruskista sipuleita ja katajanmarjoja pari minuuttia. Lisää potkapalat ja kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät. Anna padan kypsyä 2–3 tuntia ilman kantta hiljalleen poristen.
-
Kun lihat ovat kypsyneet noin 30 minuuttia, valmistele selleri. Pese selleri ja hiero sen pintaan öljyä. Paista 160-asteisessa uunissa noin 1–1½ t. Pilko kypsä selleri paksuiksi lohkoiksi.
-
Nosta kypsät osso bucot pois liemestä. Keitä lientä ilman kantta noin 45 minuuttia, kunnes siitä on jäljellä noin kolmannes alkuperäisestä määrästä.
-
Siivilöi poroliemi toiseen kattilaan ja lisää kerma. Keitä kastiketta ilman kantta noin 30 minuuttia. Mausta soijakastikkeella ja suolalla.
-
Irrota lehtikaalista kovat lehtiruodit pois, ja revi lehdet suupaloiksi. Paista lehtikaalia pannulla tilkassa öljyä noin 3 minuuttia. Mausta se suolalla.
-
Tarjoa ruoka lautasannoksina. Laita lautaselle pari juurisellerin lohkoa ja kasa paistettua lehtikaalia. Asettele päälle 2–3 poron osso bucoa ja noin 2 rkl katajanmarjalla maustettua kermakastiketta. Viimeistele annos puolukoilla.