Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
16:26 | 25.3.2015

Salviakaritsanpojat

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 416 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kiedo karitsanpotkien päälle sitruunaviipaleet ja runsaasti tuoretta salviaa. Uuni hoitaa loput.

Karitsanpotka on mehevä ja näyttävä pääsiäisruoka. Sitruunakylvyssä pitkään hautuen lihasta tulee mureaa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min + 3 tuntia
Keskivaikea

Salviakaritsanpojat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kpl
karitsanpotkaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
juustokuminaa
2
sitruunaa
1
pieni ruukku
salviaa
1
kokonainen valkosipuli
3
porkkanaa
3
dl
valkoviiniä tai vettä
paistamiseen
öljyä tai voita
lisäksi
4
pätkää
puuvillanarua

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen.
  2. Leikkaa potkien pinnalta ylimääräiset kalvot. Ruskista potkien pinnat paistinpannulla öljyssä tai voissa. Hiero suola, pippuri ja  juustokumina lihan pintaan. Pese ja halkaise sitruunat. Leikkaa puolikas viipaleiksi ja purista lopuista sitruunoista mehu. Asettele pippuroitujen potkien päälle reilusti tuoreita salvianlehtiä ja sitruunaviipaleet. Kiedo potkat kiehautetulla puuvillanarulla, niin saat sitruunat pysymään paikoillaan. Nosta potkat uunivuokaan.
  3. Kuori valkosipuli ja porkkanat ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Lisää kasvikset kuumalle paistinpannulle ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kasvikset uunivuokaan. Lorauta joukkoon neste ja sitruunamehu.
  4. Hauduta potkia uunissa välillä lihaa valellen 2–3 tuntia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
uuniruoka
karitsanpotka
Pääsiäinen

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini