Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
12:55 | 15.12.2015

Sienillä ja viikunoilla täytetty porsaanfilee

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje: Elina Jyväs Kuva: Sanna Peurakoski

Oikaisijan joulukinkku kypsyy alle tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min + kypsennys 30 min
Keskivaikea

Sienillä ja viikunoilla täytetty porsaanfilee

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
porsaan sisäfileetä (yhteensä 1 kg)
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
suolaa
Sienitäyte
2 1/2
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai tatteja
1
dl
mantelilastuja
voita sienien paistamiseen
100
g
kuivattuja viikunoita
2
rkl
sitruunanmehua
1
tl
(luomu)sitruunan hienoksi raastettua kuorta
1
tl
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
2
rkl
silputtua tuoretta tinjamia
Lisäksi
paistilankaa
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä

Vaiheet

  1. Ota porsaanfileet noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Poista lihasta terävällä veitsellä ylimääräiset kalvot. Murustele kuivatut sienet pieneen kulhoon ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Sienet pehmenevät 15 minuutissa. Laita myös paistilanka likoamaan kuumaan veteen.
  2. Tee täyte. Paahda manteleita kuumassa pannussa pari minuuttia ja nosta ne sivuun. Purista sienisilpusta enin vesi pois. Kuumenna pannussa nokare voita ja kypsennä sieniä muutama minuutti tai kunnes vesi on haihtunut ja voi imeytynyt sieniin. Hienonna viikunat. Sekoita täyteainekset mausteineen kulhossa.
  3. Tee fileen keskelle terävällä veitsellä syvä viilto. Avaa filee kuin kirja ja tee uudet viillot molempiin avattuihin puolikkaisiin. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte fileen keskelle ja kääri filee tiiviisti rullalle. Sido liha paistinlangalla tiiviiksi paketiksi.
  4. Kuumenna pannussa voi ja öljy. Ruskista porsaanfileet kauttaaltaan ja nosta ne uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
  5. Ota fileet uunista ja kääri ne heti alumiinifolioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa fileet viipaleiksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
porsaanfilee
täytetty porsaanfilee
sienillä täytetty porsaanfilee
viikunoilla täytetty porsaanfilee
Viikonloppubistro
joulu
joulukinkku

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini