Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
1 t 40 min
Keskivaikea
Skottilainen kananmuna-lihapiirakka
Ainesosat
1
kg
(isoja) voitaikinalevyjä
6
kananmunaa
Täyte
2
sipulia
1
rkl
öljyä
2
hapahkoa omenaa (esim. Jonagold)
400
g
mausteista raakamakkaraa
400
g
keittokinkkuviipaleita
1
rkl
dijonsinappia
2
rkl
timjaminlehtiä
1
tl
suolaa
3-4
kierrosta mustapippuria myllystä
1
kananmuna
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
2
kananmunaa voiteluun
Vaiheet
- Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä 6 kananmunaa koviksi, 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä pannussa kypsiksi. Kuori ja raasta omenat. Yhdistä sipulit ja omenat kulhossa. Puristele raakamakkarat joukkoon. Hienonna kinkku ja lisää se täytteeseen. Mausta sinapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele se ja vuoan reunat voilla. Kauli voitaikina hieman ohuemmaksi levyksi. Ota 1/3 voitaikinasta sivuun kantta varten. Nosta taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Laita 3–4 cm:n kerros täytettä vuoan pohjalle. Kuori keitetyt kananmunat ja asettele ne tasaisesti täytteelle. Lisää loput täytteestä, yritä saada kananmunat peittymään tasaisesti joka puolelta.
- Leikkaa lopusta voitaikinasta hieman vuokaa isompi ympyrä. Nosta se kanneksi. Voitele kananmunalla. Voit halutessasi taiteilla ylijäämätaikinasta kuvioita taikinan pinnalle.
- Paista piirasta noin 50 minuuttia uunin keskitasossa. Jos piiraan kansi tummuu liikaa, peitä se foliolla. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen vuoan reunojen irrottamista.