
Nauti perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä. Paista joukkoon sieniä ja valitse makkaraksi ihana italialainen salciccia.
Viinisuositus: Sienillä höystetylle perunalle sopii maanläheinen punaviini. Itävaltalainen Pittnauer Blaufränkisch Heideboden 2017, 17,30 e (tilausvalikoima), on mausteisuuden ja hapokkuuden valloittava yhdistelmä. Viinin hieno rakenne toimii sekä perunan että makkaran parina. Jos haluat panostaa viiniin enemmän, valitse Philipp Kuhn Pinot Noir Laumersheimer Réserve 2017, 24,95 e. Hedelmäisen herkullinen pinot noir, jossa on tyylikäs tammisuus, luo annoksesta hienostuneen kokonaisuuden ja korostaa sienten makua.
Syksyiset makkaraperunat eli lämmin sieni-perunasalaatti ja paistetut makkarat
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kuori ne tarvittaessa ja leikkaa tasakokoisiksi, ronskeiksi paloiksi. Laita perunat leivinpaperille pellille. Valuta päälle 1 rkl öljyä ja pirskottele myös etikka päälle. Mausta perunat suolalla ja pippurilla ja sekoita. Paahda perunat 225-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 25 minuuttia.
-
Tee kastike. Sekoita etikka, sinappi ja siirappi keskenään. Valuta öljy seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
-
Puhdista sienet ja paloittele ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä pannussa, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää 1 rkl öljyä ja sipuli. Kuullota, kunnes sipuli on kypsää. Laita sivuun hetkeksi.
-
Paista makkaroita pannussa välillä käännellen noin 5–7 minuuttia tai 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
-
Valuta kaprikset. Yhdistä paahdetut perunat, sieni-sipuliseos ja kaprikset. Sekoita kastike joukkoon. Tarjoa makkaroiden kanssa.