
Karitsanpaisti maustuu mureaksi yrttisessä valkoviinimarinadissa. Paisti saa jäädä sisältä roseeksi.
Valkoviinissä marinoitu karitsanpaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita marinadin ainekset valkosipulia lukuun ottamatta.
- Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Kuivaa paisti talouspaperilla. Laita paisti isoon kulhoon ja kaada marinadi päälle.
- Hiero valkosipulia paistin pintaan. Laita paisti muovipussiin mausteineen, sulje pussi tiiviisti ja anna marinoitua yön yli kylmässä.
- Ota liha kaksi tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Laita paisti uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Laita paistomittari paksuimpaan kohtaan. Varo osumasta luuhun.
- Paista 125 asteessa, kunnes mittari näyttää sisälämmöksi 70 astetta. Valele paistinliemellä paistamisen aikana. Kun paisti on valmis, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia.