Sami Lehtola on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Helppo ja maistuva kalaruoka jossa on monia makuja. Pieninä annoksina myös maistuva alkuruoka.

Resepti riittää kahdelle pääruoaksi tai neljälle-kuudelle alkuruoaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohi-Pekonikierteet

Ainekset

1
pkt
pekonia
300
g
Lohifilettä
1/2
pkt
aurajuustoa
2-4
rkl
tillisilppua
koskenlaskijajuustoa
sitruunapippuria
suolaa

Työvaiheet

Levitä pöydälle tuorekelmu. Lado pekonit vähän limittäin levyksi. Siivuta lohifileestä ohuita siivuja pekonilevyn päälle. Ripottele päälle mausteet, aurajuusto ja tillisilppu.

Kääri levystä rulla kelmua apuna käyttäen. Laita rulla pakastimeen kohmettumaan (20-30min) niin sitä on helpompi leikata. Leikkaa rullasta noin 3cm paksuisia kiekkoja. 

Paista kiekkoihin nätti pinta pannulla. Laita sen jälkeen kiekot uunivuokaan ja jokaisen päälle nokare koskenlaskijaa. Paista 200 asteessa noin vartti ja nauti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Kun ruoanlaitolle on todella vähän aikaa, tortillapizzat ratkaisevat ongelman. Näiden tortillojen juju on piparjuurella maustettu ricotta. Koukuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset lohi-tortillapizzat

Ainekset

8
keskikokoista täysjyvätortillaa
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
1–2
rkl
piparjuuritahnaa
300
g
kylmäsavulohta viipaleina
2
kevätsipulia
1
prk (50 g/35 g)
kapriksia
¾
tl
mustapippuria
1
ruukku
vesikrassia tai yrttejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Levitä tortillat kolmelle leivinpaperille. Sekoita ricotta ja piparjuuritahna keskenään kulhossa ja levitä seos tortillojen pinnalle.

  3. Revi kala suupaloiksi ja jaa se tortilloille. Lisää kaprikset ja mausta mustapippurilla.

  4. Kun uuni on kuuma, paista tortilloja pelti kerrallaan 7–8 minuuttia. Lisää lopuksi päälle vesikrassia tai yrttejä.

Vinkki Täytteitä voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tuorejuusto tai ranskankerma käyvät ricottan korvaajaksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Nyt voit unohtaa maa-artisokkien kuorimisen, huolellinen pesu riittää! Maa-artisokat kypsyvät uunissa kuorineen ihanan rapeiksi reilusti öljyllä sipaistuina. Lohipalat valmistuvat kätevästi samalla pellillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut maa-artisokat ja valkosipulilohi

Ainekset

1
kg
maa-artisokkia
3
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
1
(noin 800 g)
kirjolohifilee
1
kokonainen valkosipuli
Päälle
1
dl
parmesaaniraastetta
1
sitruunan raastettu kuori
hiutalesuolaa, mustapippuria

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese maa-artisokat huolellisesti vedellä ja juuresharjalla. Leikkaa maa-artisokat 2–4 osaan koosta riippuen ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, timjami ja ½ tl suolaa. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  3. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.
  4. Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja nypi mahdolliset ruodot fileestä, mausta suolalla (½ tl). Leikkaa filee annospaloiksi ja aseta palat maa-artisokkien viereen pellille.
  5. Pese valkosipuli ja halkaise se, irrottele puolikkaasta kynnet ja kuori ne, levitä kynnet kirjolohifileepaloille. Lisää pellille toinen valkosipulinpuolikas ja valuta sille hieman öljyä.
  6. Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on haluamassasi kypsyydessä.
  7. Lisää maa-artisokkapalojen päälle parmesaaniraastetta, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja halutessasi hiutalesuolaa. Mausta lohipalat mustapippurilla ja hiutalesuolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat ja punaviini-kermakastike

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
dl
korppujauhoja
500
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
Paistamiseen
50
g
voita
Punaviini-kermakastike
2
dl
kuohukermaa
dl
punaviiniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
täysjyväsinappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

  3. Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

  4. Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.