Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Mausta kanansiivet vaihteeksi kardemummalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kardemummawingsit

Ainekset

1
rs
(800 g) broilerin siipiä tai nuijia
1
limetti
1/2
dl
oliiviöljyä
Mausteseos
2
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
1/2
tl
savupaprikaa
1 1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
sipuli
1
ps
(200 g) pehmeitä viikunoita
3
dl
täysjyväriisi-quinoa moniviljaseosta (esim. Risella)
4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pyyhi siivet talouspaperilla kuiviksi ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu ja sekoita se oliiviöljyyn. Kaada liemi broilerinsiipien päälle ja sekoita niin, että liemi levittyy lihoihin.
  2. Yhdistä mausteseoksen ainekset keskenään. Ripottele mauste siiville ja hiero se käsin broilerien pintaan.
  3. Kuori ja lohko sipuli, paloittele viikunat.
  4. Mittaa moniviljaseos ja vesi reunallisen uunivuoan pohjalle. Levitä siivet, viikunat ja sipuli riisin päälle. Kypsennä noin 35 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tulinen piri-pirikastike antaa uunikanalle luonnetta. Perunat kypsyvät samassa astiassa tipun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Piri-pirikana

Ainekset

1
kokonainen (luomu)broileri (n. 2 kg)
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
PIRI-PIRIKASTIKE
2
valkosipulinkynttä
2–4
chilipalkoa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
sormisuolaa
1
tl
fariinisokeria
2
rkl
punaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Tee piri-pirikastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chilit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulit ja chilit ja kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää oregano ja paprika ja kääntele hetki, jotta maut irtoavat mausteista. Laita seos tehosekoittimeen, lisää suola, sokeri ja etikka. Soseuta tasaiseksi. Kaada puolet kastikkeesta pieneen tarjoilukulhoon ja siirrä sivuun
    odottamaan.
  3. Laita broileri isoon uunivuokaan ja hiero piri-pirikastike sen pintaan. Kypsennä uunissa 50 minuuttia ja valele broileria vuokaan valuneella kastikkeella noin 15 minuutin välein.
  4. Pese tai kuori perunat ja halkaise ne pitkittäin. Kun broileri on ollut uunissa 50 minuuttia, laita perunat samaan vuokaan. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna broilerin ja perunoiden paahtua noin 35 minuuttia, kunnes molemmat ovat kypsiä. Tarkista lihan kypsyys paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta tai kun lihasta tihkuva neste on kirkasta.
  5. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Tarjoa piri-pirikastikkeen kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Helsingin Sanomat on lisännyt 112 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.