Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Taina Vilkuna KUVA Panu Pälviä

Suurustamaton läskisoosi muuttaa käsityksesi perinneruokalajista. Lupaamme, että viimeisistä annospaloista suorastaan taistellaan!

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna tarjoaa läskisoosin kanssa aina samppanjaa. Takuuvarma ohje on peräisin Laura-ystävältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Lauran läskisoosi

Ainekset

400
g
possun kylkisiivuja
2
sipulia
voita paistamiseen
1
lihaliemikuutio
noin 1½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Paloittele possun kylkisiivut suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Ruskista possua voissa noin 10 minuuttia, lisää sipuli loppuvaiheessa.
  3. Lisää liemikuutio ja vettä erissä. Anna kastikkeen hautua ilman kantta noin 25 minuuttia.
  4. Keitä tällä välin perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  5. Tarjoa läskisoosi perunoiden ja esimerkiksi puolukoiden, suolakurkkujen tai etikkapunajuurten kanssa.

Kommentit (20)

Sarviku sulane.

Totisesti,ilmoitan eriävän mielipiteeni.Jos ei suurusta tulos on laiha Karjalanpaisti.

Vierailija

Siis läskisoosin kanssa samppanjaa!!! Minkä hintaluokan? Mummia vai keltaista leskeä? Eikö kuohari kuitenkin kävisi? Niin kuin jokin aikaa sitten kun yhtä typerä ohje, että muffinien kanssa samppanjaa. LOL.

Vierailija

Aika haikean makuiseks saattaa jäädä noilla aineksilla. Onks toi todella mainostamisen arvoinen resepti?

Vierailija

Sama kuin olisi jotain käristystä. Poron tai riistakäristys tässä vain kylkisiivuja siasta.

Pixxeli

Vehnäjauho tiiviiseen purkkiin tai rasiaan pienen vesimäärän kanssa.Ravista hyvin,kaada pannulle tai kattilaan.Ei tule klimppejä,Ainoa oikea perinteinen suurustettu läskisoosi!

läskisoosin tekijä

Laihaksi jää tommonen soosi vaikka voissa paistaa kylkisiivut. Älkää sorkkiko perinne ruokia.

Sienitukka

Kyllä tämäkin maistuisi, mutta ehkä kuitenkin paremmin se aito ja perinteinen :)

Tirri

Ei mikään uusi resepti.
Mummi teki aina läskisoosin "tirrikastikkeeseen".

Dietti-kokki

Hei!

Minä teen aina näin. Turhaan mitään jauhoja lisätä. Paljon sipulia, pippuria ja suolaa sopivasti.

Oman makuista, ei voi verrata karjalanpaistiin. Mutta nämä ovat niitä asioita, mistä ei kannata kiistellä.

Jokainen tekee niin kuin, parhaaksi havaitsee.

Käyttäjä7784
Seuraa 
Liittynyt10.1.2018

Tirrikastikkeeltahan tuo kuulostaa ja näyttää. Pannulle pitää heittää vielä muutama kokonainen maustepippuri ei siis mustapippuria.

Timo Räsänen

Tämä ei ole läskisoosia, kyseessä on sirveli yleinen savotoilla syöty ruoka jota syötiin leivän kanssa, kannattaisi tutustua ruokahistoriaan

Vierailija

Mummin tirripaistin ohje, tosin kypsennysaika ihan pielessä. Kylkiviipaleiden ruskistuksen jälkeen keitetään hiljaisella tulella vähintään pari tuntia niin sitten on kunnollista.

Vierailija

Tirripaistin ohje tuo on, paitsi sekaan kokonaisia maustepippureita ja haudutusaika, vähintään kaksi tuntia, mieleuimmin uunissa.

näin meillä

sipulia paljon mitkä ensin hyvin ruskistetaan pienen sokerimäärän kera. sitten ruskistetaan kylkisiivut kunnolla mitä ei ole kyseisessä kuvassa kylläkään tehty ja ei uuta kun pannulle pari desiä vettä,suolaa ja pippuria. antaa muhia kolme neljä tuntia pienellä lämmöllä ja avot

Ruotsista

Tehdäänkö tuo savustetusta, suolatusta vai raa'asta lihasta? Tyhmä kysymys? Tahtoisin nimittäin onnistua tämän kastikkeen kanssa en olekaan syönyt sitä n. 50 vuoteen. Tähän lisäksi keitetyt perunat ja ruishapanlimppupaloja toteutettavaksi rasvaan.

Näytä kaikki kommentit (20)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1191 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Makaronimössö, -pöperö vai pääkallopata? Legendaarisella arjen pelastajalla on monta nimeä. Valitse arkikäyttöön täysjyvämakaroneja ja lisää joukkoon juureksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Makaroniherkku

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
1
sipuli
1
iso porkkana
2
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
prk
juustokastiketta (esim. Koskenlaskija ruoka & dippi)
1
dl
makaronin keitinvettä
1
dl
silputtua persiljaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaroni. Ota lopuksi talteen 1 dl keitinvettä.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Pese ja raasta porkkana.
  3. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää jauheliha, porkkana, tomaattipyree, pippuri ja suola. Ruskista 10 minuuttia.
  4. Sekoita makaronit, keitinvesi ja juustokastike jauhelihaan. Silppua päälle persiljaa.

    Vinkki! Nautaa, possua, broileria vai vegeä? Jauhisvaihtoehtoja on moneen makuun.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1191 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould
Sopivan tulisen lempikastikkeen salaisuus ovat mehevät pavut ja paahdetut mausteet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chili con carne

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
sellerinvarsi
1
rkl
öljyä
400
g
sika-nautajauhelihaa
tl
juustokuminaa
1
tl
(savustettua) paprikajauhetta
½–1
tl
chilirouhetta
1
kanelitanko
1
prk
tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
rkl
tomaattipyreetä
3
dl
vettä
1
tlk (410 g/250 g)
kidneypapuja
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
(fariini)sokeria
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Viipaloi sellerinvarsi.
  2. Kuumenna öljy reilussa kasarissa. Kuullota sipulit, juustokumina, paprikajauhe ja chilirouhe hiljalleen öljyssä. Lisää jauheliha ruskistumaan.
  3. Lisää kasariin porkkana, selleri, kanelitanko, tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi kasariin.
  4. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pavut, etikka, sokeri, oregano ja suola.
  5. Hauduta chili con carnea miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tilkka vettä, jos kastike tuntuu liian kuivalta. Silppua päälle lehtipersiljaa.
  6. Tarjoa kastike keitetyn riisin ja kreikkalaisen jugurtin kanssa. Se sopii myös nachojen päälle tai tortillan täytteeksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1191 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.