Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Gluteeniton
13:16 | 12.11.2015

Pistaasitahnalla kuorrutetut kalkkunapihvit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Lisää lempeään kalkkunapihviin luonnetta rapealla pistaasi-salviakuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo

Pistaasitahnalla kuorrutetut kalkkunapihvit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kalkkunan rintafileepihviä (n. 600 g)
1-2
rkl
rypsiöljyä
Pistaasi-salviatahna
1
dl
kuorittuja suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
salviaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
jauhettua korianteria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
raitajuurta, keltajuurta tai punajuurta
salaattia

Vaiheet

  1. Tee ensin omenachutney, jotta se ehtii jäähtyä (ks. ohje alla).
  2. Laita harissakurpitsa uuniin paahtumaan (ks. ohje alla). Kuori ja leikkaa raitajuuret ohuiksi viipaleiksi. Ota kurpitsat uunista, kun niiden paistoaikaa on jäljellä noin 5 minuuttia. Levitä raitajuuret pellin toiseen päähän ja kypsennä 225 asteessa 5 minuuttia.
  3. Hienonna salvia. Rouhi kaikki pistaasi-salviatahnan aineet morttelissa.
  4. Paista kalkkunapihvejä kuumassa pannussa öljyssä noin 3 minuuttia, käännä, levitä pihvin pinnalle pistaasi-salviatahnaa ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia.
  5. Tarjoa pihvit salaatin, paahdetun kurpitsan, raitajuurten ja omenachutneyn kanssa.

Omenachutney

Ainesosat

1
kg
hapokkaita omenoita (esim. Lobo tai Antonovka)
1
sipuli
1
punainen chilipalko
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2
dl
vettä
1/2
dl
ruokokidesokeria
1/2
tl
suolaa
1
kanelitanko
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
dl
hillosokeria

Vaiheet

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat pieniksi. Hienonna sipuli ja chili. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Mittaa hillosokeria lukuun ottamatta kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna lähelle kiehumispistettä ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  3. Poista kanelitanko ja pakkaa chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja siirrä sitten kylmään.

(6-8 annosta, 30 min + jäähtyminen)

Harissakurpitsa

Ainesosat

800
g
butternut- eli myskikurpitsaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
harissatahnaa
1/2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi, poista kuori ja siemenet.
  3. Sekoita öljy, harissa ja suola keskenään. Pyörittele kurpitsalohkot seoksessa.
  4. Levitä kurpitsalohkot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin ylätasossa kypsiksi, noin 30 minuuttia.

(4 annosta, 35 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
pistaasi
gluteeniton
kalkkuna
pistaasitahnalla kuorrutetut kalkkunapihvit
kot kot
Viikonloppubistro
Gluteeniton deli
Kot kot

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini