
Chimichurri on argentiinalainen lihan klassikkokastike, joka taipuu loistavasti myös maustevoiksi.
Vinkki! Jos maustevoita jää yli, käytä sitä levitteenä
Lehtipihvi ja chimichurri-maustevoi
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta pihvit ja voi huoneenlämpöön. Kuutioi voi.
- Tee maustevoi. Kuori valkosipulit. Irrottele yrttien lehdet karkeasti varsistaan. Poista chilistä kanta
ja siemenet. Kokoa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. - Kuumenna paistinpannu. Lisää noin neljäsosa öljystä, ja anna sen kuumentua noin minuutti. Paista ensimmäinen pihvi. Paina sitä paistinlastalla pannua vasten, jotta se ruskistuu nopeasti. Kun pihvi kypsyy reunoista ja irtoaa pannusta, käännä se. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput pihvit samaan tapaan.
Kokeileppa tätä:
Osta pari entregote pihviä ja nuiji niistä lehtipihvit ja paista tai grillaa. Sen jälkeen ei enää tavanomainen lehtipihi maistu muulle kuin paistetulle kengänpohjalle!
Entregotelihaa ei ole olemassakaan. Jos nuijit entrecote pihvin, niin se on pyhäinhäväistys ko. pihville.
Entrecote (=välikyljys)on ulkofileetä, mitä marmoroituneempaa, sen parempaa. Parasta laatua ei tosiaankaan kannata hakata lehtipihveiksi. Nuorempaa ja vähemmän marmoroitunutta (vähemmän rasvaa) voi hyvin käyttää tähänkin tarkoitukseen .