
Kashmirin keittiön ylpeys on Rogan Josh, jonka joukossa lammaskuutiot muhivat suussasulavan mureiksi.
Rogan Josh, lammascurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuivaa lihan pinta ja kuutioi liha. Laita lihakuutiot ja suola kattilaan. Lisää vettä, kunnes lihakuutiot lähes peittyvät.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Nosta liha kattilasta, kuori vaahto pinnalta, siivilöi ja säästä keitinliemi.
-
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy tai ghee padassa. Ruskista sipuleita 5–10 minuuttia.
-
Lisää lihat ja paista noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniisti väriä. Lisää valkosipuli, tomaattipyree ja kaikki muut mausteet paitsi laakerinlehdet. Paista vielä 1–2 minuuttia käännellen.
-
Lisää 6 dl lihan keitinlientä sekä laakerinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla hiljalleen kiehuen tunnin ajan. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää hieman lihan keitinlientä. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti. Tarkista maku.
-
Poista laakerinlehdet ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmatiriisin, sekä halutessasi mangochutneyn ja raitakastikkeen kanssa.
Vinkki: Vihreää kardemummaa voi ostaa etnisistä kaupoista ja maustekaupoista.