Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Tilli ja saksanpähkinä maustavat jogurttikastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Turkkilaiset lihapullat ja jogurttikastike

Ainekset

Köfte eli turkkilaiset lihapullat
1
kpl
punasipulia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
juustokuminaa
2
tl
kenelia
2
tl
suolaa
500
g
lampaan jauhelihaa
1
kpl
kananmunaa
2
dl
sileälehtistä persiljaa
2
rkl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
vaaleita leivänmuruja
0
dl
öljyä paistamiseen
Haydari eli jogurttikastike
1
kg
turkkilaista jogurttia
100
g
saksanpähkinöitä
5
kpl
valkosipulinkynttä
tilliä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee lihapullat: kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia öljyssä pienellä lämmöllä viisi minuuttia. Lisää mausteet pannulle ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Varo polttamasta mausteita. Jäähdytä hetki.
  2. Sekoita kaikki lihapullataikinan aineet yhteen tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Paista lihapullat vähän kerrallaan pannulla öljyssä. Ravistele pannua välillä, jotta saat pyöreitä pullia.
  3. Tee kastike: kaada jogurtti kulhoon. Rouhi saksanpähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna tilli veitsellä ja lisää ainekset jogurtin joukkoon. Lisää lopuksi oliiviöljy ja suola. Sekoita, mutta älä vatkaa. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.[ruutu id="1322920"]

 Vinkki! Lihapullat voi paistaa hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy oivaltavasti sulatejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä japanilainen herkkuleipä on sänkkäreiden aatelia. Leivitetty possu- tai kanapihvi ja tomaattinen kastike ovat lyömätön yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Katsu sando

Ainekset

4
possun lehtipihviä tai 8 kananpojan ohutleikettä
suolaa ja pippuria
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
4
dl
pankokorppujauhoja
noin 1½
dl
rypsiöljyä paistamiseen
TONKATSUKASTIKE
4
rkl
ketsuppia
2
rkl
worcester-kastiketta
2
rkl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
sinappia
LISÄKSI
8
isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
majoneesia
tuoretta korianteria
TARJOILUUN
raastettua kaalia

Työvaiheet

  1. Leikkaa isot possun lehtipihvit puoliksi. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vat- kaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta possun tai broilerin fileet kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kasta ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, öljy on sopivan kuumaa. Paista pihvi (tai kaksi) kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

  3. Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.

  4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella ja majoneesilla. Laita leivän päälle possua tai kanaa sekä korianteria ja nosta toinen leipä päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa kaaliraasteen kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä ovat sänkkärit? Olisikohan parempi esittää ruokaohjeet ilman tik-tak-nuorisoslangia?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Raaka-makkarat kannattaa esikypsentää keittämällä tai höyryttämällä, ja antaa grillin hoitaa vain vastustamaton paistopinta. Rasvaisen makkaran kylkeen sopii hieman hapan perunasalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunasalaatin maustuminen 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarat ja piimä-perunasalaatti

Ainekset

400
g
raakamakkaroita (rasvaa 20–30 %)
n. 2
l
vettä
1
vahva lihaliemikuutio
Piimä-perunasalaatti
6
keskikokoista kiinteää perunaa
2
kananmunaa keitettynä
1
iso punasipuli
1
ruukku ruohosipulia
1
sitruunan kuori raastettuna
½
sitruunan mehu
1
dl
piimää (rasvaa vähintään 2 %)
½
dl
majoneesia
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kiehuvassa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.

  2. Keitä myös kananmunat melko koviksi (noin 6 minuuttia). Jäähdytä munat ja irrota kypsät keltuaiset valkuaisista. Soseuta keltuaiset haarukalla. Pilko valkuaiset pieniksi paloiksi.

  3. Kuori punasipuli. Leikkaa punasipuli ja ruohosipuli hyvin hienoksi.

  4. Pilko jäähtyneet perunat reilunkokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää ruohosipuli, punasipuli ja valkuainen.

  5. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Yhdistä piimä, majoneesi sekä sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu keltuainen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Sekoita kastike peruna-sipuliseokseen. Anna maustua jääkaapissa.

  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Liuota joukkoon lihaliemi- kuutio. Lisää raakamakkarat kiehuvaan veteen 1–2 erässä. Anna makkaroiden kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 5–6 minuuttia.

  8. Ota makkarat liemestä. Makkaran pitää tuntua hieman napakalta liemestä nostettaessa. Laita makkarat talouspaperin päälle ja taputtele ne kuiviksi.

  9. Paista makkarat kuumassa grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa mieluiten pari tuntia. Sekoita salaatti ennen tarjoilua, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapsahtava lehtitaikinapohja, parsa ja hollandaisekastike sekä ilmakuivattu kinkku muodostavat kesän herkuimman piirakan, jossa oikaistaan kaupan taikinalla ja hollandaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollandaise-parsapiiras

Ainekset

1
(400 g)
esikaulittu voitaikinalevy
1
iso kananmuna
n. 200
g
vihreää parsaa
2
dl
valmista hollandaisekastiketta (esim. Home Chef)
PÄÄLLE
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
KORISTELUUN
paahdettuja pinjansiemeniä, miniversoja

Työvaiheet

  1. Sulata taikina juuri ja juuri sulaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman ohuemmaksi ja siirrä pellille. Leikkaa taikinan reunaan terävällä veitsellä n. 2 cm:n levyinen kehys siten, ettei veitsi osu ihan taikinan läpi. Pistele haarukalla reikiä kehyksen sisällä olevaan taikinaan. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla.

  3. Paista taikinalevyä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen ja kohonnut.

  4. Valmistele täytteet pohjan paistuessa. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Halkaise parsat. Miniparsat voi käyttää sellaisenaan. Yhdistä hollandaise ja reunojen voitelemisesta yli jäänyt kananmuna.

  5. Ota esipaistettu pohja pois uunista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  6. Painele taikinan kohonnutta keskiosaa lusikalla hieman tasaisemmaksi. Lusikoi päälle hollandaise-munaseos. Nosta pinnalle parsat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.

  7. Lisää jäähtyneen piirakan päälle hienoksi raastettua sitruunankuorta, mustapippuria ja ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele kevyesti paahdetuilla pinjansiemenillä, versoilla ja halutessasi kukilla.

Kommentit (0)