
Fetanystävän pihvit onnistuvat niin jauhelihasta kuin keitetystä kvinoastakin! Valitse kumpi vain, lopputuloksena on 16 herkkupihviä.
Fetapihvit kahdella tapaa
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä hetken ja sekoita muiden ainesten kanssa. Jos teet sekasyöjän version, sekoita jauheliha muiden ainesten kanssa. (Huomioi suolaa lisätessäsi, että sitä tulee runsaasti myös fetan ja aurinkokuivattujen tomaattien mukana.)
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kvinoataikina kylmään noin 15 minuutiksi ja muotoile sitten minipihveiksi leivinpaperille uunipellille. Jauhelihataikinan voi taputella isommiksi pihveiksi. Valuta päälle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Paista kvinoapihvit kiertoilmalla kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Jauhelihapihvit valmistuvat samassa ajassa ilman kiertoilmaa.
-
Tee retiisitsatski. Pese ja raasta retiisit ja sekoita tsatsikin joukkoon.
Vinkki! Valitse kotimainen kvinoa, sillä se puuroutuu ja sopii siksi kasvispihveihin.
Puoli prk on aika huono mitta reseptissä! Voisko vähän tarkentaa.
Kiitos huomiosta, kohdassa on nyt tarkennus. Purkkeja on tosiaan kovin eri kokoisia.
Hei, totta, että eri kokoisia purkkeja riittää. Tämän voi ilmaista myös kappalemäärissä, eli ohjeeseen tulee n. 8 aurinkokuivattua tomaattia.