
Ankan rintafileestä irtoaa rasvaa parhaiten, kun nostat fileet kylmälle pannulle, ja kuumennat pannua vasta sen jälkeen hiljalleen. Maukas ankanrasva napataan talteen ja sekoitetaan viikunakastikkeen joukkoon, jolle rasva antaa täyteläistä paahtunutta makua.
Joulupellillä ankkaa, juureksia ja viikunakastiketta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota ankan rintafileet huoneen lämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi rintafileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa rasvapuolelle muutamia viiltoja. Nosta rintafileet kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Kuumenna ja paista fileitä keskilämmöllä, kunnes ankan rasvakerroksesta noin puolet on sulanut pannulle ja pinta on kauniin ruskea ja rapea. Ruskista myös toiselta puolelta 1–2 minuuttia. Nosta fileet lautaselle. Ripottele lihapuolelle suolaa ja murskattuja fenkolin siemeniä. Ota ankan paistorasva talteen.
- Kuori bataatit, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa kasvikset pitkiksi tikuiksi. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. Sekoita siirappi ja öljy keskenään ja valuta kasvisten päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Valmista tällä välin kastike. Mittaa ankanrasva, viikunahillo ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta balsamicokastikkeella ja suolalla.
- Pistä yhteen ankanrintafileeseen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Nosta rintafileet kasvisten viereen uunipellille. Jatka kypsentämistä, kunnes rintafileen sisälämpötila on 55 astetta. Kypsennysaika riippuu fileen paksuudesta.
- Nosta rintafileet pelliltä ja kääräise alumiinifolioon 5 minuutiksi. Jatka kasvisten kypsentämistä tarvittaessa, jos ne tuntuvat vielä raaoilta.
- Viipaloi ankanrintafileet ja nosta tarjoiluvadille. Nosta viereen paahdettuja kasviksia. Valuta ankanrintafileiden päälle viikunakastiketta.