Runsas kasvismäärä höystää italialaista klassikkoa. Käytä niitä kasviksia mitä sinulla on saatavilla.
Sadonkorjuun minestrone
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista siitä kanta, hienonna fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja viipaloi lehtisellerinvarret sekä pinaatti tai mangoldi.
-
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista pavut, poista kannat ja leikkaa pavut paloiksi. Kuutioi pekoni.
-
Nosta pekonikuutiot kattilaan, kuumenna ja paista, kunnes pekoneista irtoaa hyvin rasvaa. Lisää pari ruokalusikallista öljyä, sipulit- ja valkosipulit, fenkolit, porkkanat, lehtisellerit ja pasta. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.
-
Kaada joukkoon säilykekirsikkatomaatit, valkoviini ja kanaliemi. Mausta sokerilla. Keitä 10 minuuttia.
-
Lisää pavut ja pinaatit tai mangoldit. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
-
Annostele keittoa lautasille. Kaada päälle hyvää oliiviöljyä. Viimeistele keittoannokset raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla
Vinkki: Riisinmuotoinen pieni risonipasta sopii keittoon parhaiten, sillä se jää rakenteeltaan napakaksi samalla sakeuttaen keittoliemen lusikoitavaksi jopa hieman muhennosmaiseksi. Tavallisista pikkupastoista irtoava tärkkelys tekee liemestä helposti epämiellyttävän ”limaisen”. Jos käytät tavallista pikkupastaa, voit keittää pastan erikseen ja yhdistää sen keittoon vasta lautasella.
Loistava resepti! En pidä fenkolista joten jätin sen pois. Pastan keitin erikseen jolloin on hyvä myös hieman vähentää nesteen määrää, laitoin n. 3 dl kanalientä. Olen tehnyt tätä jo useamman kerran.
Hyvää!!
Pastan korvasin perunalla. Nestemäärä oli sopiva.