Orzo eli pieni riisinjyvän muotoinen pasta sopii täydellisesti keittoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Sisilialainen lihapullakeitto
Ainesosat
400
g
broilerinjauhelihaa
1
kananmuna
2
rkl
korppujauhoja
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Keitto
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
200
g
myskikurpitsaa (butternut)
1
rkl
oliiviöljyä
12
dl
kanalientä (kuutiosta)
400
g
tomaattimurskaa
1 1/2
dl
orzo-pastaa
200
g
vihreitä papuja, esim. tarhapapuja
(½ tl suolaa)
Lisäksi
parmesaanijuustoa raastettuna
Vaiheet
- Sekoita kulhossa jauheliha, muna, korppujauhot ja oregano. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina kylmään odottamaan keiton valmistumista.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa kurpitsa noin sentin kuutioiksi. Kuullota kasviksia kattilassa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja pasta. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on juuri ja juuri kypsää.
- Keiton kiehuessa pyörittele lihapullataikinasta kostutetuin käsin pieniä, noin 2 senttiä halkaisijaltaan olevia pullia. Napsauta pavuista päät pois ja leikkaa ne kolmeen osaan. Lisää pullat ja pavut liemeen, nosta lämpöä ja anna keiton kiehua vielä noin 5 minuuttia niin että lihapullat ja pavut kypsyvät.
- Maista keittoa ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa raastettua parmesaanijuustoa.
Vinkki Käytä lihapullataikinassa gluteenittomia korppujauhoja ja korvaa pasta kvinoalla, niin keitto sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.