
Portugalissa tämä caldo verde (kuuma vihreä) on varsinainen kansallisruoka. Chorizo tuo hienon tulisen potkun papu-kaalipohjaiseen liemeen.
Portugalilainen papukeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Nosta sipulit kattilaan ja anna kuullottua hetki, noin 2-3 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehumispisteeseen.
- Viipaloi chorizot. Paahda makkaroita kuumassa paistinpannussa noin 2-3 minuuttia.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää valutetut pavut, hienonnettu kaali ja makkaraviipaleet kattilaan. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Riivi ja hienonna yrtit ja sekoita ne sauvasekoittimella öljyn kanssa. Tarjoa keitto yrttiöljyn kanssa.