Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Jauhelihasoppako tylsä? Ei taatusti, kun maustat sen vietnamilaisen pho-keiton tapaan kanelilla, tähtianiksella ja inkiväärillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aasialainen jauhelihakeitto

Ainekset

3
porkkanaa
4
perunaa
1
pieni purjo
100
g
musta- tai lehtikaalia
2
rkl
seesamiöljyä
400
g
jauhelihaa
(1
punainen chili)
Liemi
2
l
vettä
4
rkl
kanafondia
2
kanelitankoa
2
tähtianista
1 1/2
rkl
kalakastiketta
2
tl
sokeria
5
cm:n pala
inkivääriä
Lisäksi
1
limetti
(soijakastiketta)

Työvaiheet

  1. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Viipaloi inkivääri joukkoon. Anna liemen hautua miedolla lämmöllä kasvisten käsittelyn ajan.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Viipaloi purjo. Poista kaalista kovat lehtiruodit. Revi lehdet paloiksi. Jos käytät chiliä, viipaloi se siemenineen.
  3. Kuumenna öljy toisessa isossa kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää porkkanat, perunat ja purjo. Sekoittele pari minuuttia. Lisää kaali ja chili.
  4. Siivilöi liemi kasvisten joukkoon. Upota siivilä mausteineen kattilaan, niin että liemen mausteet antavat vielä keittoon makua. Anna keiton hautua noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
  5. Lohko limetti ja purista mehua annosten päälle. Lisää soijakastiketta, jos kaipaat enemmän suolaisuutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut bataatti-viipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa. Bataatin makeus tasapainottaa juuri sopivasti suolaista sinihomejuustoa sekä ananaksen happoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivätön aura-ananashampurilainen

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (noin 20% rasvaa)
dl
sinihomejuustomurua
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
PAPRIKAMAJONEESI
4
rkl
majoneesia
1
tl
ketsuppia
½
tl
savupaprikajauhetta
LISÄKSI
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
TARJOILUUN
4
ananasrengasta, babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

  2. Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

  3. Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

  4. Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

  5. Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grililihojen lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea parsa-pekonisalaatti

Ainekset

500
g
(vihreää tai vihreää ja valkoista) parsaa
140
g
pekonikuutioita
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
sitruunan kuoriraaste
½
appelsiinin kuoriraaste
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.

  3. Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Nokare koivun silmuilla maustettua aiolia on sopan sydän. Myös itse paahdetuista kasviksista keitetty liemi maustetaan silmuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkeitto

Ainekset

LIEMI PAAHDETUISTA KASVIKSISTA
1
purjo
1
fenkoli
200
g
herkkusieniä
1
valkosipuli
2
l
vettä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
1
dl
koivun silmuja
½
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
½
tl
sokeria
LISÄKSI
1
pkt (250 g)
tofua
½
l
pieniä varhaisperunoita
1–2
porkkanaa
1
ps (150 g)
salaattiherneitä (esim. Pirkka)
½
dl
koivunsilmuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo muutamaan palaan. Lohko fenkoli. Halkaise herkkusienet ja valkosipuli kuorineen.

  2. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia. Laita kattilaan vesi, paahdetut kasvikset ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna liemen hautua 35 minuuttia. Kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle kevyt paino 10 minuutiksi.

  3. Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimella tai julienneraudalla. Halkaise herneenpalot.

  4. Pyyhi tofusta valunut neste pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kevyesti kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.

  5. Lisää koivun silmut liemeen ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja painele kasviksista kaikki neste liemeen. Kaada takaisin kattilaan. Lisää etikka, suola ja sokeri.

  6. Kypsennä perunalohkoja liemessä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon tofukuutiot, porkkanaraaste ja herneet juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla koivunsilmulla. Tarjoa silmuaiolin kanssa.

Silmuaioli

Ainekset

1
dl
koivun silmuja
1–2
valkosipulinkynttä
1
huoneenlämpöinen muna
½
rkl
dijoninsinappia
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
2
dl
huoneenlämpöistä r ypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele silmut. Kuori ja pilko valkosipuli. Laita silmut ja valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Lisää joukkoon muna, sinappi, etikka ja suola sekä öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kommentit (0)