Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Liemessä kypsyvät lihapullat imevät itseensä meheviä makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lihapullakeitto

Ainekset

1
porkkana
1/2
pienehköä kesäkurpitsaa
12
dl
kasvis- tai lihalientä
150
g
vihreitä papuja
1
dl
pikkupastaa tai pätkittyä spagettia
Lihapullat
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
50
g
salamia tai pepperonimakkaraa
1
dl
raastettua parmesaania
2
valkosipulinkynttä
1 1/2
dl
tuoreita leivänmuruja
4
rkl
hienonnettua oreganoa
1
iso kananmuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
raastettua parmesaania
lehtipersiljaa
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuutioi salami ja raasta parmesaani. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, salamikuutiot, parmesaani, leivänmurut ja oregano jauhelihaan. Lisää kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pullia.
  2. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi kesäkurpitsa. Kiehauta liemi kattilassa. Lisää lihapullat ja porkkana- ja kesäkurpitsakuutiot. Anna kiehua keskilämmöllä noin10 minuuttia.
  3. Puhdista pavut ja lisää ne keittoon. Anna papujen kiehua noin 7 minuuttia. Lisää myös pasta; tarkista sen keittoaika pakkauksesta.
  4. Annostele keitto kulhoihin. Raasta kunnolla parmesaania ja ripottele lehtipersiljaa keiton pinnalle. Tarjoa maalaisleivän kanssa.

VINKKI! Liemessä kypsennettäessä lihapullat jäävät melko vaaleiksi. Jos pidät ruskeapintaisista pullista, voit paistaa niihin kauniin värin pannussa öljyssä. Osan kasvisliemestä voit korvata paseeratulla tomaatilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 155 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat ja punaviini-kermakastike

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
dl
korppujauhoja
500
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
Paistamiseen
50
g
voita
Punaviini-kermakastike
2
dl
kuohukermaa
dl
punaviiniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
täysjyväsinappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

  3. Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

  4. Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Fenkolilla maustetusta salsiccia-raakamakkarasta ja tuoreista kirsikkatomaateista syntyy upea kastike pastalle. Makkarapallerot kypsyvät nopeasti, mutta varaa tomaattikastikkeen hautumiseen aikaa.

Viinisuositus: Raikas chianti on klassinen valinta tomaattisen pastan seuraan, sillä tomaatit pitävät viinin hapokkuudesta. Piccini Organic Chianti 2019, 6,48 e (0,375 l), on myös sopivan kepeä pari fenkolilla maustetun possumakkaran, salsiccian, makuihin. Viinin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarapyörykät ja spagetti

Ainekset

800
g
kirsikkatomaatteja
1
sipuli (varsineen)
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
salsicciaa tai muuta mausteista possuraakamakkaraa
Lisäksi
350
g
pastaa
sipulinvarsia, kevät- tai ruohosipulia
tuoretta basilikaa
100
g
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tomaatit, puolita isokokoiset. Viipaloi sipuli, säästä varsi viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulia 5 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.

  3. Lisää tomaatit ja kuumenna kastiketta koko ajan sekoitellen. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää etikka, suola, sokeri ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin 40 minuuttia miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen.

  4. Puristele raakamakkara ulos kuoresta lihapullamaisiksi palleroiksi. Paista makkaroihin pannussa kaunis väri. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun.

  5. Soseuta kastiketta sauvasekoittimella siten, että kastikkeeseen jää sattumia. Laita makkarapullat kastikkeeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

  6. Keitä tässä vaiheessa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta ja kastike. Hienonna sipulinvarret. Lisää ne, basilikaa ja runsas keko raastettua parmesaania kastikkeen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kun liemeen lisää sitruunaruohoa, inkivääriä ja valkosipulia, pikaisestakin keitosta tulee takuulla herkullinen. Valmiiden kasvissuikaleiden sijaan voit käyttää keittoon myös pakastevihanneksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-nuudelikeitto

Ainekset

4
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
15
cm:n
pätkä sitruunaruohoa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
punaista currytahnaa
1
kasvisliemikuutio
600
g
maustamatonta tofua
200
g
nuudeleita
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset, Aasia)
2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet, kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä, valkosipulia ja sitruunaruohoa muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaitoa, currytahna ja kasvisliemikuutio ja keitä 5 minuuttia. Kuutioi sillä aikaa tofu. Laita nuudelit kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle.

  4. Laita tofu ja kasvikset liemeen ja keitä 2 minuuttia. Lisää soijakastike.

  5. Valuta nuudelit ja nosta kulhojen pohjalle. Nosta päälle lientä, tofua ja kasviksia.

Kommentit (0)