Liemessä kypsyvät lihapullat imevät itseensä meheviä makuja.
Italialainen lihapullakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin lihapullat. Kuutioi salami ja raasta parmesaani. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, salamikuutiot, parmesaani, leivänmurut ja oregano jauhelihaan. Lisää kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pullia.
- Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi kesäkurpitsa. Kiehauta liemi kattilassa. Lisää lihapullat ja porkkana- ja kesäkurpitsakuutiot. Anna kiehua keskilämmöllä noin10 minuuttia.
- Puhdista pavut ja lisää ne keittoon. Anna papujen kiehua noin 7 minuuttia. Lisää myös pasta; tarkista sen keittoaika pakkauksesta.
- Annostele keitto kulhoihin. Raasta kunnolla parmesaania ja ripottele lehtipersiljaa keiton pinnalle. Tarjoa maalaisleivän kanssa.
VINKKI! Liemessä kypsennettäessä lihapullat jäävät melko vaaleiksi. Jos pidät ruskeapintaisista pullista, voit paistaa niihin kauniin värin pannussa öljyssä. Osan kasvisliemestä voit korvata paseeratulla tomaatilla.