Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Liemessä kypsyvät lihapullat imevät itseensä meheviä makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lihapullakeitto

Ainekset

1
porkkana
1/2
pienehköä kesäkurpitsaa
12
dl
kasvis- tai lihalientä
150
g
vihreitä papuja
1
dl
pikkupastaa tai pätkittyä spagettia
Lihapullat
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
50
g
salamia tai pepperonimakkaraa
1
dl
raastettua parmesaania
2
valkosipulinkynttä
1 1/2
dl
tuoreita leivänmuruja
4
rkl
hienonnettua oreganoa
1
iso kananmuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
raastettua parmesaania
lehtipersiljaa
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuutioi salami ja raasta parmesaani. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, salamikuutiot, parmesaani, leivänmurut ja oregano jauhelihaan. Lisää kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pullia.
  2. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi kesäkurpitsa. Kiehauta liemi kattilassa. Lisää lihapullat ja porkkana- ja kesäkurpitsakuutiot. Anna kiehua keskilämmöllä noin10 minuuttia.
  3. Puhdista pavut ja lisää ne keittoon. Anna papujen kiehua noin 7 minuuttia. Lisää myös pasta; tarkista sen keittoaika pakkauksesta.
  4. Annostele keitto kulhoihin. Raasta kunnolla parmesaania ja ripottele lehtipersiljaa keiton pinnalle. Tarjoa maalaisleivän kanssa.

VINKKI! Liemessä kypsennettäessä lihapullat jäävät melko vaaleiksi. Jos pidät ruskeapintaisista pullista, voit paistaa niihin kauniin värin pannussa öljyssä. Osan kasvisliemestä voit korvata paseeratulla tomaatilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Parhaimmilta ramen-munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1 ¼
litraa
vettä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
Lisäksi
300
g
broilerin paistileikettä tai rintafileetä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
fariinisokeria
200
g
ramen-nuudeleita tai muita nuudeleita
Tarjoiluun
2
pientä paksoita tai ¼ kiinankaalia
100
g
siitake- tai herkkusieniä
2
kevätsipulinvartta
2
retiisiä
4
dl
babypinaattia
4
ramen-munaa (kts. ohje alla)
nori-merilevää, seesaminsiemeniä, chiliöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi ne.
  2. Laita kattilaan veden, misotahnan, soijan ja mirinin kanssa. Kiehauta seos ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  3. Paista broilerit kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta soijalla ja fariinisokerilla. Viipaloi broilerit suupaloiksi.
  4. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele babypinaatit.
  5. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Nosta nuudelit, kasvikset ja broileri tarjoilukulhoihin. Kaada päälle siivilöity liemi. Puolita munat ja lisää ne kulhoihin. Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele halutessasi merilevällä, seesaminsiemenillä ja chiliöljyllä.

Vinkki: Broilerin voi halutessaan korvata tofulla, kasslerilla tai naudanlihalla. Kasviksia voi halutessaan varioida jääkaapin sisällön mukaan. Esimerkiksi porkkana tai paprika sopivat keittoon hyvin.

Ramen-munat

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
soijaa
½
dl
miriniä
2
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä munat haluamaasi kypsyyteen. Parhaimmilta munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.
  2. Kaada munien keitinvesi pois. Laita munat jääveteen jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
  3. Yhdistä soija, mirin, sokeri ja pippuri rasiassa tai minigrip-pussissa. Kuori munat. Laita ne rasiaan.
  4. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä 2-4 tuntia. Sekoittele maustumisen aikana, niin munat marinoituvat tasaisesti.
  5. Halkaise maustuneet munat ja nosta ramen-keiton päälle.

Vinkki: Munat maistuvat hyviltä myös salaatissa tai osana brunssipöytää.

Kommentit (1)

Kateen
Seuraa 
Liittynyt3.3.2017

Olen oppinut, että:

-  Misoa ei milloinkaan keitetä. Se tuhoaa mison maun.

- Että ramen koostuu AINA viidestä osasta: 
1) tare - maustekastike tai -tahna, joka lisätään ensimmäisenä kulhoon annosta kootessa, ja joka usein pohjaa misoon
2) liemi - ramenin kuningas
3) rameniin tarkoitetut nuudelit
4) päällykset tai lisukkeet (mitä nimeä nyt halutaan käyttää)
5) mausteöljy tai rasva
Alistan pohdittavaksi seuraavan ajatuksen: 
Mitä mieltä olisit suomalaisena aasialaisesta, joka kutsuisi munakokkelilla päällystettyä paistettua levyksi litistettyä riisiä karjalanpiirakaksi?

Olisi hyvä, jos edes Hesarissa yritettäisiin edes vähän. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakastepelmeneissä on runsaasti valinnanvaraa sieni- ja kasvistäytteisistä lihatäytteisiin. Liemi kannattaa maustaa kunnon lorauksella etikkaa ja laittaa pöytään tarjolle ranskankermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenit ja hapankaalikerma

Ainekset

1,2
l
vettä
4
rkl
lihafondia
5
mustapippuria
3
laakerinlehteä
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
väkiviinaetikkaa
3
dl
sieniä käyttövalmiina (esim. suppilovahveroita tai siitakesieniä)
600
g
pelmeneitä (pakaste, esim. Deliciest)
HAPANKAALIKERMA
1
dl
hapankaalia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi, fondi ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Lisää etikka, sienet ja pelmenit. Keitä noin 5–7 minuuttia
    tai kunnes pelmenit alkavat nousta pintaan, mikä on merkki kypsymisestä.

  2. Silppua hapankaali veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

  3. Jaa pelmenit, sienet ja liemi kulhoihin. Lusikoi hapankaalikermaa päälle.

Kommentit (2)

Vierailija

Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.

Vierailija

Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Gyudon on lempeänmakuinen lohturuoka japanilaiseen tyyliin. Annoksessa kulhoon yhdistetään ohueksi suikaloitua lihaa soijakastikkeessa riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 + 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli japanilainen liha-inkiväärikulho

Ainekset

4
dl
sushiriisiä
2
rkl
miriniä
Lisäksi
400
g
naudanlihaa (esim. sisäpaistia tai ulkofileetä tai possun kassleria)
2
salottisipulia
5
cm pätkä
inkivääriä
1 ½
dl
laimeaa kasvislientä tai vettä
¾
dl
soijaa
¾
dl
miriniä
½
dl
sokeria
Tarjoiluun
4
kevätsipulia
4
munankeltuaista
halutessa sushi-inkivääriä, seesaminsiemeniä ja shichimi togarashia eli japanilaista chili-maustesekoitusta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsän riisin joukkoon mirin.
  2. Suikaloi liha. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja suikaloi se tulitikunohuiksi paloiksi.
  3. Mittaa kasvisliemi, soija, mirin ja sokeri kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää lihasuikaleet, sipuli ja inkivääri.
  4. Keitä lempeästi porisevassa nesteessä 10 minuuttia.
  5. Viipaloi kevätsipulit.
  6. Nosta tarjoilukulhoihin keitettyä riisiä. Lusikoi päälle lihaa, sipulia ja inkivääriä. Valuta päälle vielä soija-mirinlientä. Erottele keltuaiset ja nosta ne annosten päälle.
  7. Viimeistele kevätsipulilla. Lisää halutessasi vielä sushi-inkivääriä, seesaminsiemeniä ja togarashia.

Vinkki: Jos et pidä raa’asta keltuaisesta, niin voit halutessasi paistaa kananmunat pannulla öljyssä haluamaasi kypsyyteen. Myös uppomunat sopivat annokseen.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan mielenkiintoinen ja varmasti kokeilemisen arvoinen resepti, mutta lakatkaa jo käyttämästä noita älyttömiä termejä kuten tässä "lohturuoka"...

Jussi Aumo on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Jauhelihabulgurpilaff
Jauhelihabulgurpilaff

Maukas arkiruoka Lähi-Idästä. Helppo tehdä kasvisversiona, kun jättää jauhelihan pois ja korvaa sen vaikka toisella purkilla kikherneitä. Tarjoa jugurttikastikkeen kanssa. Ilman sitä voi olla vähän kuiva, sen kanssa hieno kokonaisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 isoa annosta
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Bulgurpilaff jauhelihasta

Ainekset

4
dl
bulguria (isojyväistä, jos löytyy)
400
g
jauhelihaa
1
keltasipuli
2
tomaattia
2
rkl
tomaattipyree
1
pkt/prk
keitettyjä kikherneitä
1,5
tl
seitsemän mausteen maustesekoitusta
1
tl
kurkumaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chilipulveria
suolaa ja pippuria
6
dl
kiehunutta kuumaa vettä
4
rkl
öljyä paistamiseen (oman maun mukaan)
Jugurttikastike
4
dl
turkkilaista jugurttia
1
limen raastettu kuori ja mehu
1
rkl
kuivattua minttua
1
valkosipulin kynsi
1/2
tuore punainen chili
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Bulgur:
1. Pilko sipuli ja paista kuultavaksi öljyssä.
2. Lisää jauhelihat ja ruskista.
3. Pilko tomaatti kuutioiksi ja lisää pannulle yhdessä tomaattipyreen ja mausteiden kanssa ja paista hetki.
4. Lisää sen jälkeen valutetut ja huuhdotut kikherneet ja bulgur. Sekoita hyvin.
5. Kaada päälle kuuma vesi, sekoita ja kypsennä kannen alla kunnes bulgur kypsynyt (15.20 min). Jos bulgur tuntuu liian kuivalta, lisää vettä loppuvaiheessa.

Jugurttikastike:
1. Raasta limestä vihreä osa ja purista mehu.
2. Laita limen mehu ja kuori kulhoon, lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, minttu ja hienoksi hakattu chili.
3. Sekoita jugurtin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Kommentit (0)