Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Liemessä kypsyvät lihapullat imevät itseensä meheviä makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lihapullakeitto

Ainekset

1
porkkana
1/2
pienehköä kesäkurpitsaa
12
dl
kasvis- tai lihalientä
150
g
vihreitä papuja
1
dl
pikkupastaa tai pätkittyä spagettia
Lihapullat
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
50
g
salamia tai pepperonimakkaraa
1
dl
raastettua parmesaania
2
valkosipulinkynttä
1 1/2
dl
tuoreita leivänmuruja
4
rkl
hienonnettua oreganoa
1
iso kananmuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
raastettua parmesaania
lehtipersiljaa
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuutioi salami ja raasta parmesaani. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, salamikuutiot, parmesaani, leivänmurut ja oregano jauhelihaan. Lisää kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pullia.
  2. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi kesäkurpitsa. Kiehauta liemi kattilassa. Lisää lihapullat ja porkkana- ja kesäkurpitsakuutiot. Anna kiehua keskilämmöllä noin10 minuuttia.
  3. Puhdista pavut ja lisää ne keittoon. Anna papujen kiehua noin 7 minuuttia. Lisää myös pasta; tarkista sen keittoaika pakkauksesta.
  4. Annostele keitto kulhoihin. Raasta kunnolla parmesaania ja ripottele lehtipersiljaa keiton pinnalle. Tarjoa maalaisleivän kanssa.

VINKKI! Liemessä kypsennettäessä lihapullat jäävät melko vaaleiksi. Jos pidät ruskeapintaisista pullista, voit paistaa niihin kauniin värin pannussa öljyssä. Osan kasvisliemestä voit korvata paseeratulla tomaatilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1147 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rakastettu pizzaklassikko, kinkku ja ananas, maustavat flatbreadin eli litteän leivän mahtavan makuiseksi. Tässä herkussa leipä paistuu ketterästi grillissä valmiista pizzapohjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aloha-possua litteällä leivällä

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkll
inkivääriä raastettuna
1
dl
ananasmehua
1
dl
ketsuppia
dl
fariinisokeria
1
dl
soijakastiketta
400
g
possun sisäfileetä
1
tuore ananas
1
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
1
pkt (600 g)
tuorepizzataikinaa
3
rkl
srirachalla maustettua majoneesia
TARJOILUUN
hienonnettua kevätsipulia, parmesaanilastuja, herneenpalkoja, lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä silppu inkiväärin, ananasmehun, ketsupin, sokerin ja soijakastikkeen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota puolet seoksesta erikseen kastiketta varten. Laita toiseen puolikkaaseen viipaloitu possunfilee ja sekoita.
  2. Laita erilleen ottamasi kastike kattilaan. Keittele miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on siirappimaista.
  3. Kuori ananas ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Sipaise päälle kevyesti öljyä. Grillaa muutama minuutti. Leikkaa suupaloiksi ja laita sivuun.
  4. Paista possuviipaleet grillissä kypsiksi. Mausteseoksessa on sokeria, joten tarkkaile paloja, etteivät ne pala. Peitä foliolla ja laita odottamaan annoksen kokoamista.
  5. Kauli pizzataikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa neljään osaan. Sipaise päälle öljyä. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja lisää päälle ananakset ja possut. Jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes leipä on kypsää.
  6. Viimeistele kastikkeella, srirachamajoneesilla, kevätsipulilla ja parmesaanilla. Lisää halutessasi herneenpalkoja ja lehtipersiljaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Akseli Herlevi Kuva Elvi Rista

Libanonilainen marinadi antaa makua karitsavartaille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä jauhettuna
½
tl
kanelia
suolaa ja pippuria
LISÄKSI
varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Kuutioi karitsan paahtopaistit noin 2 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon.
  2. Kuori sipulit ja valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sitruunoiden mehu, rypsiöljy, korianteri ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada mausteseos lihojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
  3. Tikuta lihat varrastikkuihin ja grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Simppeli, mutta herkullinen! Herne-savukinkkupastaa kelpaa tarjota vaikka vieraille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Herne-savukinkkupasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
100
g
savustettua ilmakuivattua kinkkua
400
g
tagliatellepastaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sitruuna
5
mintunoksaa
1
rkl
oliiviöljyä
dl
vettä
¼
tl
suolaa
1
dl
pastan keitinvettä
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota herneet huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Levitä kinkkuviipaleet foliolle uunipellille ja paahda uunissa rapeaksi, 5–8 minuuttia.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Viipaloi valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista 2 tl mehua. Hienonna minttu. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää vesi, suola, herneet, sitruunankuori ja mehu. Kuumenna muutama minuutti, kunnes herneet sulavat.

  5. Säästä 1 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita herneet liemineen ja osa vedestä pastaan. Lisää tarvittaessa nestettä.

  6. Murenna kinkku pastaan ja lisää minttu. Sekoita ja mausta pippurilla.

Kommentit (0)