
Nuudelikeiton maukas liemi valmistetaan teriyakikastikkeesta ja misotahnasta.
Japanilaista arkiruokaa: nuudelikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa broilerifileet pitkittäin kahteen osaan ja pyörittele seesaminsiemenissä. Kuumenna puoli ruokalusikallista öljyä pannulla ja paista broilereita keskilämmöllä noin 12 minuuttia, kunnes liha kypsyy. Siirrä kypsät fileet syrjään.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät nuudelit, ja jätä ne odottamaan.
- Leikkaa kevätsipulit puolen sentin paksuisiksi renkaiksi ja puolita sienet.
- Keitä vesi, ja lisää siihen liemikuutiot, teriyakikastike (ja misotahna). Kuumenna loput öljystä pannulla ja paista sienet ja sokeriherneet pikaisesti. Herneet saavat olla jäisiä pannulle laitettaessa.
- Jaa nuudelit, broileripalat, sieni-herneseos ja kevätsipulit tarjoilukulhoihin. Kauho liemi päälle ja tarjoile.
Vinkki! Misotahnaa myydään aasialaisten kauppojen lisäksi luontaistuotekaupoissa. Teriyakikastiketta löydät tavallisista marketeista.