Tomaattipohjainen keitto hemmottelee makunystyröitä. Soppa viimeistellään mozzarellalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo
Keitto chorizosta ja kikherneistä
Ainesosat
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2–4
chorizoa tai muuta mausteista raakamakkaraa
2
rkl
rypsiöljyä
6
dl
kasvis- tai lihalientä
1
prk
(400–500 g) paseerattua tomaattia
1
tl
sokeria
3
dl
keitettyjä kikherneitä
1
pkt
(125 g) bufalamozzarellaa
2
rkl
hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat 4 mm x 4 mm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Puristele makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi. Kuullota makkarapaloja öljyssä kattilassa, kunnes ne ovat kauniin värisiä, 1–2 min. Ota makkarat hetkeksi sivuun.
- Laita sipulit ja porkkanat kattilaan. Paista käännellen noin 1 min.
- Lisää kasvisliemi, paseerattu tomaatti ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 min, tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Lisää makkarat ja kikherneet kattilaan. Jatka kypsentämistä, kunnes kikherneet ovat lämmenneet ja makkara on kypsää, noin 10 min.
- Annostele keitto lautasille, revi päälle mozzarellaa. Ripottele pinnalle vielä ruohosipulia ja rouhi päälle mustapippuria.