Keittoon käy mainiosti myös potka, joka tosin kannattaa ruskistaa ensin, hauduttaa sitten kokonaisena ja paloitella vasta kypsänä. Potka tarvitsee puoli tuntia pidemmän haudutusajan.
Lammasborssi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa liha suupalan kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kaali ja lehtiselleri puolen sentin viipaleiksi. Kuori porkkanat ja punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi yleiskoneessa tai raastimella.
- Kuumenna voi laakeassa kattilassa Lisää paloitellut lihat ja ruskista ne. Siirrä lihat kulhoon.
- Laita valkosipulit ja sipulit kattilaan kuullottumaan. Lisää loput vihannekset ja kuullota 5 minuuttia. Lisää 2/3 litraa vettä ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihat, mausteet sekä paseerattu tomaatti ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Lisää vettä, jos keitosta uhkaa tulla liian paksua. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile smetanan kanssa.