Porokeitto maustetaan suppilovahveroilla tai mustatorvisienillä.
Lapin porokeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Liota kuivattuja sieniä vedessä 15–30 minuuttia.
- Ruskista poronkäristyslihat voissa paistinpannussa kahdessa erässä ja siirrä keittokattilaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulisilppu kattilaan käristyslihan joukkoon. Purista sienistä ylimääräinen vesi. Hienonna sienet ja lisää nekattilaan. Kuumenna kattila ja paista käristysseosta noin 2 minuuttia.
- Lisää lihaliemi ja anna keiton hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Kuori ja kuutioi nauriit, lanttu ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Lisää juureskuutiot ja ohrasuurimot kattilaan ja anna kiehua hiljalleenkannen alla noin 40 minuuttia tai kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä.
- Mausta keitto suolalla. Hienonna lehtipersilja keiton joukkoon.