Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Porokeitto maustetaan suppilovahveroilla tai mustatorvisienillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lapin porokeitto

Ainekset

1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
1
pkt
(400 g) poronkäristyslihaa
2
rkl
voita
1
sipuli
1 1/2
l
lihalientä (kuutiosta)
3
maustepippuria
1
laakerinlehti
2
Naurista
1/2
lanttua
1
palsternakkaa
1
dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1
tl
suolaa
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Liota kuivattuja sieniä vedessä 15–30 minuuttia.
  2. Ruskista poronkäristyslihat voissa paistinpannussa kahdessa erässä ja siirrä keittokattilaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulisilppu kattilaan käristyslihan joukkoon. Purista sienistä ylimääräinen vesi. Hienonna sienet ja lisää nekattilaan. Kuumenna kattila ja paista käristysseosta noin 2 minuuttia.
  4. Lisää lihaliemi ja anna keiton hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  5. Kuori ja kuutioi nauriit, lanttu ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Lisää juureskuutiot ja ohrasuurimot kattilaan ja anna kiehua hiljalleenkannen alla noin 40 minuuttia tai kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä.
  6. Mausta keitto suolalla. Hienonna lehtipersilja keiton joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herkkumies on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Karamellisoidun possun vieno makeus viipyilee mukavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karamellipossu

Ainekset

800
g
kasslerpihvejä (maustamaton)
2
kpl
sipulia
5
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
punaista chiliä
2
rkl
fariinisokeria
3
rkl
soijaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
kevätsipulia
Lisäksi
riisiä

Työvaiheet

1. Keitä riisi pakkausohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Poista tarvittaessa luut. Silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja chilit.
3. Pane kevätsipuleita lukuunottamatta kaikki ainekset wok-pannulle. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen. Kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä.
4. Paista niin kauan, että paistinneste haihtuu, ja liha saa kauniin paistopinnan, johon pannulle sulanut sokeri on tarttunut kiinni.
5. Koristele kevätsipulilla. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.

Me Naiset on lisännyt 1261 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistettua, ohueksi nuijittua porsaanfileetä, ananasta ja nappi grillivoita. Havaijinleikkeen resepti vie ajatukset 1980-luvulle, jolloin leikkeitä tarjottiin lähes jokaisessa ravintolassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Havaijinleike

Ainekset

4
viipaletta (à 150 g)
porsaan ulkofileetä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2
dl
korppujauhoja
Lisäksi
4
ananasrengasta
Paistamiseen
2
rkl
voita ja 2 rkl rypsiöljyä
Grillivoi
100
g
pehmeää voita
1
valkosipulikynsi
2
rkl
(suolatonta) grillimaustetta
noin ¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin sekaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi maustevoi tuorekelmun päälle, kääri tangoksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.

  2. Leikkaa ulkofileeviipaleet pakastepussiin ja kahden elintarvikemuovin väliin ja nuiji hellästi noin puolen sentin paksuisiksi ohuiksi pihveiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa. Riko kananmunan rakenne ja kasta fileet munassa. Kieritä lopuksi korppujauhoissa.

  3. Kuumenna pannussa öljyä ja voita. Kun rasva hieman ruskistuu, paista leikkeet pari minuuttia per puoli.

  4. Paista ananasrenkaat lopuksi samassa rasvassa. Leikkaa grillivoista nappeja leikkeen päälle. Tarjoa havajinleike heti ananaksen, grillivoin ja esimerkiksi ranskalaisten tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvilatyyliset avokadoleivät onnistuvat myös kotioloissa. Tämän leivän päällä on sekä avokadoa, paahtopaistia että mozzarellaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
4
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
avokado
2
tomaattia
1
pallo
mozzarellaa (buffalo)
paahtopaistia viipaleina
basilikaa

Työvaiheet

  1. Paista leivät kummaltakin puolelta paistinpannussa öljyssä. Kuori valkosipulinkynsi ja rapsuta sillä leivän pintaa.
  2. Kuori avokado ja poista kivi. Viipaloi hedelmä sekä tomaatit. Lohko mozzarella.
  3. Kokoa leivät. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Vinkki! Vegeversiossa paahtopaistin voi jättää pois ja pilkkoa päälle reilummin avokadoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunalla ryyditetty tomaattikeitto on täyttävää ja ihanan makuista. Tällä kertaa uppomunat valmistetaan helposti pyöräyttämällä ne kelmuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja helpot uppomunat

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kapriksia
½
tl
chilijauhetta
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
vettä
3
tlk (à 400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
tl
suolaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
hyvää leipää
Uppomunat kelmussa
4
kananmunaa
tuorekelmua
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy keittokattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja kapriksia 5 minuuttia. Lisää chilijauhe ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki.

  2. Lisää joukkoon etikka, vesi ja tomaatit. Mausta keitto suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla sillä välin, kun valmistat uppomunat.

  3. Laita uppomunia varten vettä kiehumaan kattilaan, johon saat mahtumaan metallisiivilän. Laita vettä niin paljon, että siivilä peittyy veteen.

  4. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Riko kananmunat kelmutettuihin kuppeihin. Solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa. Nosta paketit kupeista ja laita ne siivilään. Kypsennä miedolla lämmöllä 4 minuuttia. Leikkaa kelmut auki saksilla, poista kelmut ja mausta munat sormisuolalla.

  5. Tarkista keiton paksuus ja maku. Lisää tarvittaessa vettä, suolaa tai ripaus sokeria. Jaa keitto lautasille. Saksi päälle lehtipersiljaa. Tarjoa uppomunien ja leivän kanssa.

Kommentit (1)

ite tehty

muuten samoin valmistan mutta kypsentäminen tapahtuu uunissa!!! keitto ei tartu kattilan pohjaan kun välillä sekoittelee. helppoa...