Porokeitto maustetaan suppilovahveroilla tai mustatorvisienillä.
Lapin porokeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Liota kuivattuja sieniä vedessä 15–30 minuuttia.
- Ruskista poronkäristyslihat voissa paistinpannussa kahdessa erässä ja siirrä keittokattilaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulisilppu kattilaan käristyslihan joukkoon. Purista sienistä ylimääräinen vesi. Hienonna sienet ja lisää nekattilaan. Kuumenna kattila ja paista käristysseosta noin 2 minuuttia.
- Lisää lihaliemi ja anna keiton hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Kuori ja kuutioi nauriit, lanttu ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Lisää juureskuutiot ja ohrasuurimot kattilaan ja anna kiehua hiljalleenkannen alla noin 40 minuuttia tai kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä.
- Mausta keitto suolalla. Hienonna lehtipersilja keiton joukkoon.
Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.
Pienemmillä annoksilla ruokaa riittää hyvin kolmelle. Meillä tämä meni kahdestaan niin, ettei edes huomannut: https://www.lily.fi/blogit/herkkumies/herkullinen-karamellipossu/