Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta oikomalla trendikäs soppa syntyy alle tunnissa.
Pho-keitto naudanlihasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan.
-
Kuori sipuli ja inkivääri ja paloittele karkeasti. Paahda molempia kuivalla hyvin kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat paahtua. (Paahdettu inkivääri ja valkosipuli tuovat liemeen rutkasti makua.) Lisää liemeen.
-
Paahda mausteet samalla pannulla, varo, että ne eivät pala. Lisää nekin liemeen ja keitä aineksia noin 30 minuuttia.
-
Leikkaa lehtipihvit hyvin ohuiksi viipaleiksi.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa kahteen kulhoon. Laita lihaviipaleet päälle.
-
Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Heitä mausteet ja inkiväärin ja sipulinpalaset pois. Lisää sokeri, kalakastike, soijakastike ja limetin mehu. Tarkista maku. Kuumenna liemi kiehuvaksi, ja kaada se välittömästi kulhoihin nuudeleiden ja lihojen päälle.
-
Tarjoa heti tuoreiden yrttien, kevätsipulin ja chilin kanssa. Purista limetin mehua päälle.