Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kiehuvan kuumana kulhoon kaadettu liemi kypsentää kypsentää lihaa ja kasviksia juuri sopivasti. Kulhollinen ramenkeittoa on makua tulvillaan mutta ei jätä raskasta oloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramenkeitto

Ainekset

Liemi
l
vettä
4
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
soijakastiketta
½
rkl
riisiviinietikkaa
4
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
Lisäksi
300
g
naudan minuuttisuikaleita (esim. Atria)
4
kerää
täysjyvänuudeleita
2
pientä
paksoita tai 1 kiinankaali
200
g
ruskeita herkkusieniä
2
kevätsipulinvartta
1
chili
dl
mungpavun ituja

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää misotahna, soija ja riisiviinietikka. Viipaloi inkivääri ja lisää liemeen. Hauduta lientä 20 minuuttia.
  3. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan kypsiksi.
  4. Leikkaa paksoin kanta ja irrottele lehdet. Leikkaa isot lehdet pienemmiksi. Jos käytät kiinankaalia, viipaloi kaali sopiviksi annospaloiksi.
  5. Viipaloi sienet, kevätsipulit ja chili. Huuhtele idut.
  6. Annostele keittokulhoihin nuudelit, sienet, paksoi ja idut. Lisää raakoja lihasuikaleita noin ruokalusikallinen tai maun mukaan.
  7. Siivilöi kiehuva liemi. Kaada liemi kiehuvana kulhoihin. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja chilillä.

Vinkki! Naudanliha kypsyy kiehuvassa liemessä vain, jos palat ovat aivan ohuita suikaleita. Kasvisramen syntyy helposti, jos kuutioit lihan tilalle savutofua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Miksi valita ottaako lihapullia vai falafeleja, jos voi saada molemmat? Nämä herkkupullat kypsyvät meheviksi matalassa uunilämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihafalafelit

Ainekset

1
dl
tölkkikikherneitä
1
rkl
tahinia
1
limetti
4
rkl
hienonnettua korianteria
400
g
sika-nautajauhelihaa
¾
tl
suolaa
Päälle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetin mehu ja raasta sen kuori.
  2. Mittaa kaikki ainekset jauhelihaa lukuunottamatta tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja jauha tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon.
  3. Muotoile pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 25 minuuttia.

Vinkki! Jauhelihafalafelit maistuvat pelkän jogurtin kanssa, mutta ovat vastustamattomia pitaleivän välissä tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.

Kommentit (0)

Janne Silvo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Mureke leivinpaperilla.
Mureke leivinpaperilla.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Juustoa.
Juustoa.
Mureke uuvivuoassa.
Mureke uuvivuoassa.
Pekonikuorrutus.
Pekonikuorrutus.
Hetki jäähdytellään.
Hetki jäähdytellään.
Valmis annos.
Valmis annos.

Maukas jauhelihamureke pekonikuorrutuksella.

Jauhelihamureke pekonikuorrutuksella.
Lisukkeeksi sopii esim. ruskea kastike ja perunamuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
n. 3 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vähän maukkaampi jauhelihamureke

Ainekset

1200
g
Naudan jauhelihaa
150
g
Mustaleima emmental
1
kpl
Suola kurkku
2
pakettia
Pekonia
2
kpl
Kermaviiliä
1
pussi
Korppuhauhoja
3
kpl
Kananmunaa
3
dl
Coca Colaa
1
tuore
Basilika
1
tuore
Minttu
1
tuore
Timjami

Työvaiheet

1. Laita jauhelihat ja kermaviilit, sekä Kokis kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta grillimausteella, savupaprikalla ja mustapippurilla mielesi mukaan. Lisää puolikkaan sitruunan mehu.

2. Lisää korppujauhoja kunnes taikina on riittävän kiinteää. Maista useasti kunnes taikinassa on sopivasti mausteita.

3. Laita leivinpaperi pöydälle ja kaada siihen hieman öljyä (esim. oliiviöljy)

4. Kaada mureketaikina leivinpaperille ja tasoittele levyksi.

5. Sivele pinnalle tomaattimurskaa tai ketsuppia.

6. Levitä seuraavaksi suolakurkun viipaleet ja ripottele pinnalle yrittimaustetta tai tuoreita yrttejä. (basilika, minttu, timjami)

7. Raasta tai höylää pinnalle juustoa (Mustalema emmental) kauttaaltaan.

8. Ota kiinni leivinpaperin yläreunasta ja tee taikinasta tuikka rulla.

9. Nosta mureke voideltuun vuokaan ja levitä pekoni suikaleet päälle kunnes on kauttaaltaan peitossa.

10. Paista 220 asteisessa uunissa niin kauan että pekoni on ruskistunut.

11. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja anna muhia n. reilu tunti.

12. Tarkista kypsyys ja valmista esim. kastike ja perunamuusi.

13. Nauti hyvästä ruoasta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 159 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paprika-tomaattikeittoon uppoaa uunissa paahdettuja paprikoita ja säilykehyllyn aarteita: tomaattimurskaa, tomaattipyreetä ja kookosmaitoa. Keiton päällä on maukkaina sattumina paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lisäketomaattien paahtaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Ainekset

Keitto
3
punaista paprikaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tuubi (n. 130 g)
tomaattipyreetä
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
3
rkl
tuoretta tilliä (tai 4 tl kuivattua)
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
kuivattua basilikaa (tai 1 rkl tuoretta)
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäke
250
g
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla lisäketomaatit. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita pikkutomaatit leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria ja pirskota oliiviöljyä. Paahda noin 1 ½ tuntia, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyiseksi ja hieman kuivuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat. Siirrä muovipussiin jäähtymään.
  3. Tee sillä aikaa keittopohja. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  4. Irrota paprikoiden kuoret käsin vetämällä, kun paprikat ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Lisää keittoon.
  5. Siirrä keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa paahdettujen tomaattien kanssa.

Vinkki! Paahdettujen tomaattien sijasta keiton kanssa voi tarjota myös krutonkeja.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tässä sosekeitossa maistuvat perinteisen seljankan ainekset! Upean väriset keittoannokset viimeistellään ripottelemalla päälle murusteltua fetaa ja hienonnettua rosmariinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankasosekeitto

Ainekset

700
g
punajuuria
1
pieni (170 g) bataatti
100
g
tuoretta fenkolia
2
valkosipulinkynttä
1,2
l
kasvislientä
1
pieni suolakurkku
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviinietikkaa
Päälle
100
g
fetajuustoa
2–3
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja bataatti. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kattilaan kasvisliemi, punajuuret, bataatit, fenkolit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta. Keitä keskilämmöllä puolillaan raollaan olevan kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu punajuurikuutioiden koosta. Nuoret punajuuret kypsyvät myös nopeammin kuin varastoidut punajuuret.
  3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon.
  4. Kuutioi suolakurkku. Lisää kasvisten joukkoon kurkkukuutiot, smetana, hunaja ja punaviinietikka. Soseuta si­leäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.
  5. Murustele keittoannosten päälle fetajuustoa ja hienonnettua rosmariinia.

Kommentit (1)

Kotikokki79

Hei,
Liekö väärinkäsitys nimityksestä, mutta seljanka on todella kaukana tästä 🙈