Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Perinteinen siskonmakkarakeitto on ihana arkiruoka, joka ei esittelyjä kaipaa! Keitä herkullinen klassikkosoppa tällä ohjeella.

Voit käyttää siskonmakkarakeittoon pakasteena myytäviä keittojuureksia tai pilkkoa ne itse. Pakastejuurekset kannattaa lisätä keittoon loppuvaiheessa, kun taas tuoreesta leikatut kuutiot saavat hautua sopassa alusta saakka. Näin ne kypsyvät varmasti ja luovuttavat samalla makunsa liemeen.

Valitse keittoon aina kiinteitä perunoita, jotka kestävät keittämisen hajoamatta.

Purista siskonmakkarat pieniksi palloiksi keittoon, sillä ne turpoavat hieman kypsyessään. Tarkista keiton maku vasta aivan lopuksi, sillä siskonmakkaroista irtoaa hieman suolaa. Lisää mausteita tarvittaessa. Tilkka tomaattipyreetä tekee liemestä muhevan makuisen.

Älä unohda persiljaa! Perinteinen soppa suorastaan huutaa persiljasilppua pinnalleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siskonmakkarakeitto

Ainekset

1
l
vettä
1–2
kasvisliemikuutiota
10
maustepippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
5
kiinteää perunaa
½
purjoa
2
ps (à 200 g)
keittojuureksia (pakaste)
1
pkt (500 g)
siskonmakkaroita
(suolaa)
silputtua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon kasviliemikuutiot, pippurit ja tomaattipyree.
  2. Kuori ja lohko perunat sopiviksi suupaloiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Lisää ne kypsymään 10 minuutiksi.
  3. Lisää joukkoon kohmeiset keittojuurekset. Purista siskonmakkaramassa pieniksi suupaloiksi kuoresta suoraan keittoon. Jatka keiton hauduttamista vielä 10 minuuttia.
  4. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Silppua pinnalle tuoretta persiljaa.  

 

Kommentit (3)

Vierailija

Tulee paljon parempaa jos paistaa ensi siskonmakkarat - niissä on niin paljon rasvaa ettei tarvitse voita tai öljyä paistamiseen. Lisäksi kannattaa korvata tomaattipyree runsaalla määrällä ketsuppia. Niin herkullista, että meillä tätä syödään ympäri vuoden vähintään kerran kuukaudessa.

Vierailija

Olen terästänyt keittoa chilillä ja valkosipulilla. Kyllä maistuu, myös vieraille.

Harjoittelijs

Kanaliemi antaa hyvä säväyksen ja käytän puikulaa perunan niin saan lempeää sakeaa keittoa. Lopuksi makkarat ja ripaus sitruunaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.

Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Varhaiskaali kypsyy talvikaalia nopeammin – oikeastaan ihan hetkessä! Siitä huolimatta keitto paranee muhittelemalla, ja aivan parasta soppa on seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-makkarakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sellerin varsi
2
rkl
öljyä
6
perunaa
1
rs (noin 300 g)
raakamakkaraa
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
sokeria
1
rkl
(valko-tai omena) viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
kg
varhaiskaalia
(PÄÄLLE)
(harissalla maustettua ranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna selleri. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla minuutin ajan. Paloittele makkara joukkoon jatka muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele perunat joukkoon. Paista käännelleen vielä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, soijakastike, sokeri, etikka ja mausteet. Suikaloi kaali joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Upota possu kunnolla valkosipuliseen ja chiliseen marinadiin ennen grillaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soijamarinadi lihalle

Ainekset

600
g
possunlihaa (esim. kassleria)
MARINADI
1
dl
soijakastiketta
1
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
chilipalko
1
pieni punasipuli
4
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita soijakastike, sinappi ja paprikajauhe yhteen.

  2. Viipaloi chili. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää chili ja sipulit marinadiin.

  3. Leikkaa kassleri 1½ cm:n pihveiksi. Levitä lihat laakeaan vuokaan ja lisää marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Anna lihojen marinoitua vähintään 2 tuntia.

  4. Grillaa pihvit kypsiksi, noin 10 minuuttia molemmin puolin.