Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialainen perinnekeitto saa vitamiinipäivityksen lehtikaalista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Talvinen lehtikaaliminestrone

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
keskikokoista perunaa
2
lehtisellerinvartta
1
pkt (170 g)
pekonia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
1
tlk (400 g)
kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
5
dl
lihalientä
100
g
lehtikaali
2
dl
keitettyjä kikherneitä
Lisäksi
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
raastettua parmesaania
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Viipaloi sellerit. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.
  2. Kuullota kasviksia ja pekonia öljyssä kattilassa 3–4 minuuttia. Lisää rosmariini, tomaatit ja lihaliemi kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää.
  3. Soseuta keittoa sauvasekoittimella siten, että se suurustuu vähän. Suurin osa paloista saa jäädä keittoon kokonaisena.
  4. Leikkaa lehtikaalista pois kova lehtiruoti. Revi kaali pieniksi suupaloiksi. Lisää ne ja kikherneet kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää tarvittaessa lihalientä.
  5. Viimeistele keitto pippurilla, parmesaanilla ja persiljasilpulla.

Pinjansiemen-juustosämpylät

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2 1/2
dl
vettä tai ruokakermaa
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
6
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
oliiviöljyä
Täyte
1
dl
pinjansiemeniä
100
g
juustoa (parmesaania tai gruyéreä)
1
valkosipulinkynsi
50
g
huoneenlämpöistä voita
3
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
Lisäksi
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinaa koko ajan vaivaten. Lisää öljy, kun jauhoista on lisätty noin puolet, ja alusta sitten loput jauhot taikinaan.
  2. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia, vedottomassa paikassa.
  3. Paahda taikinan kohotessa pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne ovat kullanruskeita; liikuttele siemeniä, etteivät ne pala. Rouhi siemenet. Raasta juusto. Hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Yhdistä pehmeän voin kanssa.
  4. Painele kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Laita voi pieninä nokareina taikinalevylle. Ripottele juustoraaste, siemenet ja yrttisilppu päälle. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta 12 palaa. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  5. Voitele sämpylät kevyesti vatkatulla kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.(12 kpl, 10 min + kohotus 50 min + kypsennys 15 min)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Tarjoa yrttiliemi misokeiton tapaan hörpittävänä lämmikkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen yrttiliemi

Ainekset

3
kevätsipulia
2
sitruunaruohoa
2
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punainen chili
1
rkl
auringonkukkaöljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
(japanilaista) soijakastiketta
4
tähtianista
200
g
broccolinia tai parsakaalia
150
g
paksoi- tai kiinankaalia
1
ruukku
thaibasilikaa
1
dl
(korealaista) minttua hienonnettuna
200
g
sokerihernettä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipuli. Hienonna tai paloittele sitruunaruohot. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Hienonna chili.
  2. Lämmitä öljy kattilassa ja paista mausteita minuutti. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja tähtianikset. Anna kiehua 5 minuuttia.
  3. Pilko broccolinit ja paksoikaali. Hienonna yrtit. Laita broccolinit, paksoi ja yrtit sekä sokeriherneet kattilaan ja keitä 3 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi.
  4. Pese ja viipaloi limetti ja tarjoa keiton kanssa.

Vinkki Saat upeaa lisämakua keittoon, jos lisäät siihen 4 isoa shison lehteä hienonnettuna. Tuoretta shisoa eli perillaa myydään esimerkiksi aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa ruokakaupoissa ja Stockmann Herkussa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kahden raaka-aineen mansikkakeiton kaveriksi paahdetaan rapea ja suolainen fetacrumble.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä mansikkakeitto ja fetacrumble

Ainekset

1
l
mansikoita pilkottuna
4
rosmariininoksaa
Fetacrumble
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
100
g
fetaa
75
g
voita
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita neljä keittokulhoa jääkaappiin viilentymään.
  2. Sekoita fetacrumblen aineet kulhossa murumaiseksi. Levitä crumble leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää samalle pellille 2 rosmariininoksaa. Paahda crumblea ja rosmariininoksia uunissa 5 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana. Anna jäähtyä.
  3. Nypi paahtuneista rosmariininoksista lehdet mortteliin ja jauha ne.
  4. Perkaa ja pilko mansikat tehosekoittimeen. Nypi tuoreista rosmariininoksista lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi, kuohkeaksi keitoksi. Jaa keitto kylmiin kulhoihin ja ripottele pinnalle fetacrumblea ja rosmariinijauhetta.

Kommentit (0)