Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Tuttu maku uudessa muodossa! Lämmittävän tex mex -keiton maku vain paranee ajan kanssa – seuraavana päivänä se on superherkkua.

Moni keitto ja pata on hyvää valmistuspäivänä, mutta seuraavana vielä parempaa. Tämä tortillakeitto kuuluu siihen joukkoon.

Ideana on höystää jauheliha-kasviskeitto salsakastikkeella lämmittävän mausteiseksi. Koska mukana on juustokuminaa ja valkosipulia, keiton maku voimistuu saadessaan tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään. Tästä johtuen maukas soppa sopii mainiosti lounasevääksi. Proteiinipitoisten papujen ja jauhelihan ansiosta keitto pitää myös nälän loitolla.

Tortillakeitossa höysteet ovat piste iin päälle. Valmiin, kuuman keiton pinnalle murustellaan maissilastuja ja viipaloidaan avokadoa. Maku viimeistellään tuoreella korianterilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillakeitto

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
½
(oranssi) paprika
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
dl
(noin 400 g ) (mietoa) salsaa
1
l
kasvislientä
1
rkl
hunajaa
1
tlk
kypsiä mustapapuja
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
maissia
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
maissilastuja, tuoretta korianteria, avokadoa ja limeä

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota noin 5 minuuttia.
  2. Lisää jeera ja chilijauhe ja pyöräytä. Lisää salsa, kasvisliemi ja hunaja ja kiehauta. Valuta ja huuhdo mustapavut ja maissi ja lisää keittoon. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon lopuksi.
  4. Tarjoa maissilastujen ja muiden täytteiden kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Miksi ohjeessa ei lue paljonko chilimaustetta?

Vierailija

Mitä tuo valkoinen sopassa näkyvä on, sitä ei myöskään ole reseptissä mainittu...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Chilimaustetta tarvitaan teelusikallinen. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi paksu jogurtti tai ranskankermanokare.

Nainen 58v

Oli todella hyvää. Tein sitä eilen. Korianterin jätin suosiolla pois, kun en sitä voi sietää. Chilimaustetta laitoin 1 tl, vaikka ohjeessa sitä ei silloin lukenutkaan. Seuraavalla kerralla laitan medium salsaa, mieto on liian mietoa makuuni.

Vierailija

Mitä salsaa keittoon laitetaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Mikä tahansa tomaattinen salsakastike sopii tarkoitukseen. Kannattaa valita tulisuusaste oman maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Lindströminpihveissä olennaista on hienoksi hakattujen etikkapunajuurien ja lempeän makuisiksi kuullotettujen sipulien runsaus. Lisukkeeksi sopii tujakka piparjuurikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lindströminpihvit

Ainekset

400
g
naudan tai hirven jauhelihaa
1
dl
kuohukermaa
½
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
iso sipuli
1
rkl
öljyä
dl
hienonnettuja etikkapunajuuria
1
rkl
kapriksia
1
rkl
sinappia
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Paistamiseen
voita ja öljyä
Piparjuurismetana
1
prk (120 g)
smetanaa
1–2
rkl
piparjuuritahnaa tai piparjuuriraastetta
1
rkl
sinappia
1
tl
viinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön vartiksi ennen valmistusta.

  2. Sekoita piparjuurismetanan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pihvien teon ajaksi.

  3. Sekoita kulhossa kuohukerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna.

  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia tilkassa öljyä paistinpannulla. Hienonna etikkapunajuuret pieniksi. Hienonna kaprikset. Sekoita jauhelihamassaan kaikki pihvin ainekset. Vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jauhelihamassan saa kätevimmin vaivattua tasaiseksi kertakäyttöhansikkaalla suojatulla kädellä. Muotoile mureketaikinasta leivinpaperille 10–12 kämmenen kokoista pihviä.

  5. Kuumenna paistipannulla ruokalusikallinen voita ja öljyä. Nosta pannulle noin 4 pihviä kerrallaan pannun koosta riippuen. Kypsennä keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile pihvien kanssa piparjuurismetanaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ohratto eli ohrasta tehty risotto on maultaan riisiversiota syvempi. Syksyiset sienet voi myös lisätä ohrattoon mausteisen makkaran pariksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-ohratto

Ainekset

1
pötkö (200 g)
chorizoa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
ruokaohraa
3
oksaa rosmariinia (tai 2 tl kuivattua rosmariinia)
1
tl
jauhettua savupaprikaa
1
litra kanalientä
1
tlk
tomaattimurskaa
1
dl
mustia kivettömiä (kalamata)
oliiveja viipaloituna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele chorizo pieneksi. Paista omassa rasvassaan isolla pannulla rapeaksi, siirrä reikäkauhalla sivuun.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista samalla pannulla chorizon rasvassa muutaman minuutin ajan.

  3. Hienonna rosmariini joukkoon ja lisää savupaprika ja ohra. Paista sekoitellen minuutin ajan.

  4. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja oliivit. Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kaikki neste on imeytynyt ohraan.

  5. Nosta chorizoa valmiiden annosten päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Onko se kevyt lounas vai tukeva välipala? Hyvä ateria rikkoo tuttuja kaavoja: voit syödä sen kumpana tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tex mex -pihvikulho

Ainekset

2
kpl
lehtipihvejä (noin 250 g)
1
rkl + 2 rkl
öljyä
1
ps
fajita-maustesekoitusta (noin 28 g)
4
säilöttyä paahdettua paprikaa
2
ps (à noin 250 g)
meksikolaisittain maustettua valmisriisiä (esim. Risella tai Pirkka)
1
pienen sitruunan mehu
LISÄKSI
tuoretta persiljaa, maustamatonta jogurttia

Työvaiheet

  1. Pyöritä lehtipihvit puolikkaassa määrässä (noin 14 g) fajitamaustesekoitusta.

  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja paista pihvit kuumalla lämmöllä öljyssä noin 2 minuutin ajan. Siirrä liedeltä ja pidä lämpimänä folion alla.

  3. Valuta ja hienonna paahdetut paprikat.

  4. Laita loput 2 ruokalusikallista öljyä pannulle, lisää riisi, loppu fajita-mausteseos ja paprikat. Paista 2 minuuttia sekoitellen, jotta riisi lämpenee. Lisää vettä, jos riisi uhkaa palaa kiinni. Mausta sitruunamehulla.

  5. Jaa kulhoihin. Leikkaa pihvilihaa päälle, hienonna persiljaa ja lusikoi jogurttia pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistetut tortillat eli chalupat tarjotaan kahden eri kastikkeen kanssa: salsa verden ja salsa rojan. Nimet tarkoittavat kaikessa yksinkertaisuudessaan vihreää ja punaista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä tortillaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Chalupat

Ainekset

Salsa roja eli punainen kastike
1
pieni salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
4
tomaattia
1
punainen chilipalko
1
rkl
rypsiöljyä
muutama oksa korianteria
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
limettimehua
Salsa verde eli vihreä kastike
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä chilipalko
1
pieni ruukku korianteria
tl
suolaa
noin ¾
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
Tortillalätyt:
1
dl
rypsiöljyä
12
tortillalättyä (halkaisija 10–13 cm)
300
g
paistettua jauhelihaa, nyhtöpossua, nyhtökanaa tai nyhtötofua
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
limetin mehu ja kuoriraaste
150
g
fetaa
Tarjoiluun
hienonnettua punasipulia, salaatinlehtiä, korianterinlehtiä

Työvaiheet

  1. Tee punainen kastike. Kuori sipulit. Paloittele salottisipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet.

  2. Laita sipulit, chili ja puolitetut tomaatit pellille. Valuta päälle öljyä. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa ylätasolla grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä.

  3. Laita kasvikset tehosekoittimeen korianterin kanssa. Lisää mausteet. Aja tasaiseksi tahnaksi. Viimeistele limettimehulla.

  4. Tee vihreä kastike. Kuori valkosipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet. Laita valkosipulit ja chilit korianterinoksien kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä sekaisin. Lisää sen verran öljyä, että saat pestoa muistuttavan tahnan. Mausta suolalla.

  5. Lämmitä rypsiöljy kuumaksi syvällä pannulla. Paista tortillat yksi kerrallaan, kunnes ne ovat rapeita. Nosta talouspaperille valumaan.

  6. Lämmitä valitsemasi täyte. Mausta chilillä, limetin kuoriraasteella ja mehulla.

  7. Kuori sipuli ja leikkaa se pieneksi kuutioksi. Murustele feta.

  8. Kokoa annokset. Nosta lätyille salaattia, lihaa, kastikkeita, sipulia ja fetaa. Viimeistele korianterinlehdillä.

Kommentit (0)