Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Huippukokki Jouni Toivasen täydellisessä lihakeitossa on kirkas liemi, sopiva suola ja paljon persiljaa ja pehmeä maku. Kaikkiaan soppaa keitellään miltei kolme tuntia, mutta sen huomaa lopputuloksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen lihakeitto

Ainekset

n. 2 + 2
l
vettä
1
kg
luullista naudanrintaa tai -lapaa
2
tl
suolaa
1
puntti
persiljaa
5
mustapippuria
3
maustepippuria
1
laakerinlehti
1
keltasipuli
2
rkl
voita
2-3
porkkanaa
6-8
kiinteää perunaa

Työvaiheet

  1. Laita lihapala kattilaan ja valuta noin 2 litraa kylmää vettä päälle, niin että liha peittyy kunnolla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada sitten pois. Huuhtele liha ja kattila. Laita liha uudelleen kattilaan ja lisää jälleen noin 2 litraa kylmää vettä ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto.
  2. Erottele persiljan lehdet ja varret. Säästä lehdet keiton viimeistelyyn ja laita varret kattilaan. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Peitä kattila kannella ja säädä lieden lämpötila alhaiseksi. Anna hautua kaksi tuntia.
  3.  Anna lihan ja liemen lämpötilan tasaantua noin 20 minuuttia. Nosta liha sitten liemestä reikäkauhalla esimerkiksi leikkuulaudalle. Irrota luu, kun liha on vielä kuumaa. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan.
  4. Kuori ja paloittele sipuli. Kuullota sipulia voissa paistinpannussa alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Kuumenna liemi ja lisää sipulit joukkoon. Keitä 10 minuuttia.
  5. Kuori ja pilko porkkanat noin 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää ne liemeen ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kuori ja pilko perunat samansuuruisiksi paloiksi liemeen. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Kuutioi liha ja lisää keittoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna persiljanlehdet ja lisää ne keittoon. Nauti ruisleivän ja voin kera.

Vinkki Voit lisätä keittoon muutaman herkkusienen makua antamaan.

 

Kommentit (4)

Vierailija

Miksi nykyään on niin 'in' käyttää kiillottamattomia hopea-atrimia?  Ne ovat niin likaisen näköisiä, en laittasi omaan ruokaani. Yäk!

Vierailija

Naudan rintaa tai lapaa,possua puolet,muutama härän häntäpala. Keittoaika n.3 h kg. Perunat,porkkanat,lantut kuutiona keitetään eri vedessä jotka lisätään siivilöityyn lihan keitin liemeen , maustetaan pippuri,sipuli,suola.Keitetään reilu puoli tuntia. Lopuksi runsaasti persijaa,ja iso nokare voita.

Mä Vaan

Eikö huippikokki osaa parempaa??

Perus lihakeitto hohhoijaa...

Parempi soppa

No eipä ole kasonen resepti ja uskallan "lyödä vetoa", että ite teen maukkaamman lihakeiton. Tosin 3 tuntia ei riitä sillä haudutan uunissa, miedolla lämmöllä häränhäntä paloja juuresten- ja mausteiden kanssa 2-3 tuntia ja sitten lisään naudanlihan ja jatkan hauduttamista kunnes häränhäntäpaloista liha irtoaa kuin itsestään.  Loppuosan valmistan kattilassa jonne lihat ilman luita, perunat, juurekset jne. Aikaa toki menee, mutta mitä kauemmin  "kituuttamalla" uunissa hauduttaa lihoja niin avot - tulee hyvää.  Häränhäntä palojen kilohinta tuppaa olemaan hintava, eikä niitä ole aina saatavilla. Kauppahallista löytyy ja isommista marketeista jos on hyvä tuoreliha valikoima ?  Kokeilkaapas, ette pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpot herkkunuudelit valmistuvat tattarista tehdyistä sobanuudeleista. Valmista tulee vartissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonin ja lehtikaalin kanssa paistetut nuudelit

Ainekset

300
g
sobanuudeleita
1
pkt (170 g)
pekonia
½
purjo (vihreä osa)
100
g
lehtikaalia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.

  2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja purjo ohuiksi renkaiksi. Huuhdo purjorenkaat siivilässä. Revi lehtikaali suupaloiksi. Paista pekonia paistinpannussa noin 3 minuuttia. Lisää purjo ja lehtikaali ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää kypsät nuudelit, soijakastike, etikka ja mausteet pannuun, ja anna nuudeleiden kuumentua kunnolla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuka sanoi, että pohjassa on oltava jauhoja? Näiden pikkupiiraiden pohjat tehdään pelkästä perunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkupiirasta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kaalin kinkkupiiraat

Ainekset

4
isoa (à 100 g)
perunaa (yleisperuna)
2
rkl
voita
Kinkkutäyte
150
g
palvikinkkua
2
dl
emmentalia tai muuta vahvaa juustoa raasteena
1
kananmuna
150
g
ranskankermaa
2
tl
maissitärkkelysjauhoja
Paahdetut kaalit
5
lehtikaalin lehteä
½
pientä (vihreää) kukkakaalia
4
varsiparsakaalia eli broccolinia
4
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Älä huuhtele viipaleita, sillä tärkkelys pitää pohjan koossa. Lado viipaleet uunipellille limittäin neljäksi piiraspohjaksi (Ø noin 10–15 cm). Sulata voi ja voitele sillä perunapohjat. Esikypsennä uunissa 10 minuuttia ja valmistele sillä aikaa kinkkutäyte ja kaalit.

  2. Kuutioi kinkku. Sekoita kinkku, juustoraaste, muna, ranskankerma ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi.

  3. Revi lehtikaalin lehdet ja kukkakaali suupaloiksi. Halkaise broccolinit ja lohko ruusukaalit neljään osaan. Laita kaikki kaalit tyhjään kulhoon ja sekoita öljy ja suola joukkoon.

  4. Jaa kinkkutäyte perunapohjille. Levitä kaalit pellille piiraiden ympärille ja laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Jaa paahdetut kaalit kinkkupiiraille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikas tuoretomaattikeitto ja kalakeitto samalla lautasella! Tomaattikeiton höysteenä on tällä kertaa valkosipulista leipämurua ja rapeaksi paistettua kirjolohta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½
ruukku
tilliä
2
viipaletta
maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
200
g
ruodotonta kirjolohifileetä
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja poista kanta. Hienonna sipuli. Paista tomaatteja ja sipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja paista vielä minuutti. Lisää vesi, peitä kattila kannella ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Valmistele sillä aikaa lisukkeet.

  2. Hienonna tilli. Rouhi leipä veitsellä pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Raasta sitruunankuori.

  3. Paista leipämurua ja valkosipulia öljyssä pannussa muutama minuutti. Lusikoi seos pois pannusta ja paista lohikuutiot samassa pannussa kypsiksi, pari minuuttia. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja 2 rkl:lla tilliä.

  4. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla tillillä.

  5. Jaa keitto lautasille ja lusikoi lohta ja leipämurua pinnalle.

Kommentit (0)

Nachovuoka on syntisen herkullista ruokaa joka sopii vallan mainiosti vaikkapa viikonlopun herkutteluihin. Rapeita nachoja, mausteista täytettä, salsaa, juustoa, vähän tulisuutta ja lisukkeeksi raikas guacamole.😍 Se on myös todella helppoa valmistaa ja sitä voi soveltaa sen mukaan mitä kaapista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ruokaisa jauheliha-nachovuoka ja guacamole

Ainekset

Nachovuoka
400
g
naudan paistijauhelihaa (rasvaa alle 8%)
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
tlk
mustapapuja
1
prk
säilykemaissia
1
ps
tacomausteseosta
1
ps
nachoja
1
prk
salsaa (medium-tulisuus)
1
prk
Koskenlaskija chili juoksevaa sulatejuustoa
viimeistelyyn korianteria
Guacamole
1 iso tai 2 pientä
syöntikypsää avokadoa
1
rkl
limetin mehua
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
6-7
tippaa
tabascoa
2
rkl
ranskankermaa
viimeistelyyn korianteria

Työvaiheet

Säädä uuni 230-asteeseen.
Ruskista jauheliha pannulla.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Valuta pavut ja maissi.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon pavut, maissi, valkosipuli ja tacomausteseos.
Paista muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Laita nachot uunivuokaan.
Kaada päälle jauhelihatäyte.
Levitä jauhelihatäytteen päälle kokonaiset purkit salsaa ja chilijuustoa.
Paista uunissa n. 12-13 minuuttia, kunnes pintaa saa kauniin värin.

Nachovuoan paistuessa valmista guacamole.
Halkaise avokadot, poista lusikan avulla kivet ja irroita hedelmäliha kuoresta.
Murskaa avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi.
Mausta limen mehulla, suolalla, mustapippurilla ja tabascolla.
Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

Viimeistele sekä nachovuoka että guacamole korianterilla ja nauti!😌

Kommentit (0)