Nämä kaalikääryleet tehdään surf and turf -henkeen possusta ja katkaravuista.
Aasialaishenkiset kaalikääryleet rullaillaan muhkeisiin savoijinkaalin lehtiin. Jos näpertely ei inspiroi, voit tehdä taikinasta kääryleiden sijaan myös lihapullia.
Höyrykattilan voi muuten tehdä helposti itsekin:
1. Muotoile foliosta 3 isoa palloa.
2. Täytä kolmannes pannusta vedellä. Laita foliopallot veteen niin, että ne eivät uppoa kokonaan.
3. Asettele metallinen lävikkö tai kuumuutta kestävä lautanen foliopallojen päälle.
4. Laita kääryleet lautaselle, peitä kannella ja kypsennä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
30 min
Helppo
Paistetut siitakkeet ja paksoi
Ainesosat
3
cm
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
paksoita tai kiinankaalia (400 g)
200
g
siitakesieniä
1/2
dl
vähäsuolaista soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1 1/2
tl
sokeria
1
rkl
vettä
1
rkl
kookos- tai rypsiöljyä
(suolaa)
Vaiheet
- Raasta inkivääri. Hienonna valkosipuli ja chili; poista siemenet. Irrota paksoin lehdet. Paloittele sienet.
- Yhdistä soija, etikka, sokeri ja vesi kupissa.
- Sulata öljy pannussa. Kuullota inkivääriä, chiliä ja valkosipulia 1 minuutti. Lisää sienet ja paista 1 minuutti. Lisää kastike ja paksoi. Laske lämpöä ja peitä pannu kannella. Anna paksoin höyrystyä 1 minuutti. Mausta tarvittaessa suolalla.
4 annosta, valmistusaika 10 minuuttia.