
Nämä kaalikääryleet tehdään surf and turf -henkeen possusta ja katkaravuista.
Aasialaishenkiset kaalikääryleet rullaillaan muhkeisiin savoijinkaalin lehtiin. Jos näpertely ei inspiroi, voit tehdä taikinasta kääryleiden sijaan myös lihapullia.
Höyrykattilan voi muuten tehdä helposti itsekin:
1. Muotoile foliosta 3 isoa palloa.
2. Täytä kolmannes pannusta vedellä. Laita foliopallot veteen niin, että ne eivät uppoa kokonaan.
3. Asettele metallinen lävikkö tai kuumuutta kestävä lautanen foliopallojen päälle.
4. Laita kääryleet lautaselle, peitä kannella ja kypsennä.
Possu-rapukääryleet
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta inkivääri. Laita täytteen ainekset jauhelihaa ja kevätsipulia lukuun ottamatta monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä, kunnes ainekset on hienonnettu. Lisää liha ja sekoita kunnolla. Hienonna kevätsipuli ja kääntele massaan.
- Kuumenna iso kattilallinen vettä. Irrota kaalista 12 suurta lehteä ja keitä lehtiä noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä lehdet jääkylmässä vedessä, jos et tarjoa nyyttejä heti. Muuten voit täyttee ne.
- Levitä kaalinlehti työtasolle ja leikkaa kova kanta pois. Laita täytettä lehden keskiosaan ja taittele rullalle. Täytä loput lehdet. Höyrytä kääryleet höyrykattilassa kypsiksi, noin 10-12 minuuttia.
- Valmista sienet ja paksoi. (Ohje ohessa.)
Paistetut siitakkeet ja paksoi
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta inkivääri. Hienonna valkosipuli ja chili; poista siemenet. Irrota paksoin lehdet. Paloittele sienet.
- Yhdistä soija, etikka, sokeri ja vesi kupissa.
- Sulata öljy pannussa. Kuullota inkivääriä, chiliä ja valkosipulia 1 minuutti. Lisää sienet ja paista 1 minuutti. Lisää kastike ja paksoi. Laske lämpöä ja peitä pannu kannella. Anna paksoin höyrystyä 1 minuutti. Mausta tarvittaessa suolalla.
4 annosta, valmistusaika 10 minuuttia.