
Kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin himoruoka konsertin jälkeen on punainen pihvi ja pavut, joihin on lisätty väkiviinaetikkaa niin että tuntuu.
Rouvalin pihvi ja etikkapavut
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
- Laita kattilallinen vettä kiehumaan papuja varten. Leikkaa pavuista kannat pois.
- Kuivaa lämmenneiden pihvien pinta paperilla ja mausta ne reilusti suolalla. Laita öljy paistinpannuun kuumenemaan täydellä teholla. Kun pannu on täysin kuuma, lisää pihvit. Paista pihvejä 15 sekuntia, käännä ja paista 15 sekuntia. Käännä taas ja jatka paistamista 2–6 minuuttia riippuen pihvin paksuudesta ja haluamastasi kypsyysasteesta, käännä välillä. Pihvi on parasta reilusti punertavana.
- Nosta pihvit työlaudalle vetäytymään 5–10 minuutiksi ja rouhi pippuria molemmille puolille.
- Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia niin, että ne jäävät vielä hyvin rapeiksi. Valuta ja laita takaisin kattilaan. Lisää voi, etikka, suola ja pippuri ja sekoita.
- Tarjoa pihvi etikkapapujen kanssa. Kääntele rucola papuihin juuri ennen tarjoamista.