
Tässä on annos isoon nälkään. Ennen grillaamista entrecôte marinoidaan tummassa oluessa maukkaaksi. Lisukkeeksi haudutetaan eilisen aterialta jääneitä uusia perunoita lihaliemessä. Kastikkeeksi tehdään majoneesi karamellisoidusta sipulista.
Sipulimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannussa öljyssä läpikuultavaksi. Jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on karamellisoitunut ja se on keskiruskeaa. Lisää etikka. Kääntele hetken aikaa. Siirrä sipuli toiseen kulhoon ja anna jäähtyä.
- Valmista majoneesi. Vatkaa keltuainen, sinappi, etikka, suola ja pippuri sähkövatkaimella. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Nosta majoneesi jääkaappiin, jos sipuli ei ole vielä jäähtynyt.
- Sekoita jäähtynyt sipuli ja hunaja majoneesiin. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.[ruutu id="1330667"]