Tässä on annos isoon nälkään. Ennen grillaamista entrecôte marinoidaan tummassa oluessa maukkaaksi. Lisukkeeksi haudutetaan eilisen aterialta jääneitä uusia perunoita lihaliemessä. Kastikkeeksi tehdään majoneesi karamellisoidusta sipulista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 tunti 20 min + 4 tuntia
Vaikea
Sipulimajoneesi
Ainesosat
1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
dijoninsinappia tai balsamicosinappia (esim. Aura)
½
rkl
siideriviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2 1/2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
Lisäksi
1
keskikokoinen makea sipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
siideriviinietikkaa
1
tl
juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannussa öljyssä läpikuultavaksi. Jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on karamellisoitunut ja se on keskiruskeaa. Lisää etikka. Kääntele hetken aikaa. Siirrä sipuli toiseen kulhoon ja anna jäähtyä.
- Valmista majoneesi. Vatkaa keltuainen, sinappi, etikka, suola ja pippuri sähkövatkaimella. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Nosta majoneesi jääkaappiin, jos sipuli ei ole vielä jäähtynyt.
- Sekoita jäähtynyt sipuli ja hunaja majoneesiin. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.[ruutu id="1330667"]