Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Lisukkeet
Juhli ja nauti
10:03 | 2.4.2014

Tumma olutpihvi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Tässä on annos isoon nälkään. Ennen grillaamista entrecôte marinoidaan tummassa oluessa maukkaaksi. Lisukkeeksi haudutetaan eilisen aterialta jääneitä uusia perunoita lihaliemessä. Kastikkeeksi tehdään majoneesi karamellisoidusta sipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 tunti 20 min + 4 tuntia
Vaikea

Tumma olutpihvi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600–800
g
entrecôtea tai naudan ulkofileetä
Olutmarinadi
1/2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
tummaa olutta (esim. Krombacher Dark)
1/2
dl
ruokosokeria
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
chilijauhetta
Lisäksi
1
rkl
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Laita ensin pihvit marinoitumaan. Pane pihvit kaksinkertaiseen vahvaan muovipussiin. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadiainekset pussissa ja kääntele pihvit marinadin peittoon. Sulje pussi hyvin ja nosta se viileään 4 tunniksi. Käännä pussia pari kertaa maustumisen aikana.
  2. Tee majoneesi ja perunat ja laita balsamicoretiisit kypsymään uuniin perunoiden kanssa (ks. ohjeet).
  3. Kuumenna grilliparila. Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja öljyä pinta. Paista pihvejä molemmin puolin noin 3–4 minuuttia, riippuen pihvien paksuudesta. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä pari minuuttia ja leikkaa sitten viipaleiksi.

Annoksessa on paljon runsaita, suun täyttäviä ja raikkaitakin makuja. Juomana toimii tumman marjaisa ja hieman yrttinen Yalumba Organic Shiraz, 12,83 e. Australialaisen viinin kirsikkainen, raikas maku yhdistää annoksen elementit. Oluen ystäville annos vasta onkin nautinto. Englantilaisen Fuller’s Golden Priden, 4,86 e/0,5 l, salmiakkinen maku nostaa annoksen uudelle tasolle. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

 

Sipulimajoneesi

Ainesosat

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
dijoninsinappia tai balsamicosinappia (esim. Aura)
½
rkl
siideriviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2 1/2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
Lisäksi
1
keskikokoinen makea sipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
siideriviinietikkaa
1
tl
juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannussa öljyssä läpikuultavaksi. Jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on karamellisoitunut ja se on keskiruskeaa. Lisää etikka. Kääntele hetken aikaa. Siirrä sipuli toiseen kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Valmista majoneesi. Vatkaa keltuainen, sinappi, etikka, suola ja pippuri sähkövatkaimella. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Nosta majoneesi jääkaappiin, jos sipuli ei ole vielä jäähtynyt.
  3. Sekoita jäähtynyt sipuli ja hunaja majoneesiin. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.[ruutu id="1330667"]

Kahteen kertaan kypsennetyt uudet perunat

Ainesosat

1
kg
(edellisenä päivänä) keitettyjä uusia perunoita
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
vettä
1
lihafondikuutio (esim. Knorr)
50
g
juustoraastetta (esim. parmesaani tai emmentaali)

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi keitetyt perunat. Voit tarvittaessa myös kuoria ne. Lado viipaleet uunivuokaan (vet. n. 2 l); ripottele ruohosipulia, suolaa ja pippuria väleihin.
  2. Kiehauta vesi ja lihafondi kattilassa. Kaada liemi uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  3. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja lihaliemi on lähes imeytynyt perunaviipaleisiin.

Balsamicoretiisit

Ainesosat

24
kpl
(300 g) retiisejä
2
rkl
vaaleaa balsamikastiketta (esim. Rajamäen)
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Sekoita balsamikastike, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Pese retiisit ja halkaise ne kulhoon. Kääntele retiisit liemeen.
  2. Levitä retiisit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes retiisit ovat napakan pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
entrecôte
majoneesi
liha
finca: caballero
videoresepti
Pääsiäinen
Grillaus

Suosituimmat

Taatelikakku

Luumu-omenatorttu

Moussaka

Punajuuri-lehtikaali-silakkapelti ja vihreä kastike

Dijoninsinappi-uunisilakat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini