16:26 | 17.2.2015
Naudan sisäfileettä kantarellimuhennoksella ja valkosipuliperunoilla
Kunnon pihvi, reilusti valkosipulilla maustetut perunat ja maukas sienimuhennos. Näyttelijä Mikko Kivisen annos on todellinen klassikko.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
Keskivaikea
Naudan sisäfileettä kantarellimuhennoksella ja valkosipuliperunoilla
Ainesosat
2
palaa
naudan sisäfileetä (à 200 g)
sormisuolaa
valkopippuria
mustapippuria
voita paistamiseen
Kantarellimuhennos
1
l
kantarelleja
sipulia
voita paistamiseen
kuohukermaa
sormisuolaa
valkopippuria
sokeria
Valkosipuliperunat
600
g
kiinteää perunaa
Valkosipulia
100
g
herkkusieniä
sormisuolaa
oliiviöljyä
voita
Lisäksi
neljän marjan sokeroimatonta hilloa
Vaiheet
- Valmista ensin valkosipuliperunat. Kuori ja viipaloi perunat ja paista tulikuumalla pannulla ruskeiksi tilkassa öljyä. Laita uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa n. 40 min. Paista sillä välin herkkusienet ruskeiksi ja yhdistä perunoihin, kun ne ovat kypsiä. Lisää runsaasti valkosipulia, jotta Tomikin tykkää ja mausta suolalla maun mukaan.
-
Putsaa kantarellit ja pieni isompia. Silppua sipuli. Kuullota sipuleita ja kanttarelleja voissa, kunnes enin neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmenneet. Ripottele päälle ripaus sokeria ja sekoita. Lisää pannuun kerma, kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla.
-
Ota lihapalat huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa pinnat ja mausta suolalla. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää voita. Paista pihvit ruskeiksi molemmin puolin ja mausta pippurilla.
-
Tarjoa pihvit valkosipuliperunoiden ja kantarellimuhennoksen kera ja viimeistele lautanen lusikallisella neljän marjan hilloa.